Novosti

Kronika

Slavonija u novoj fazi?

Osijek, Osječko-baranjska županija i Slavonija rastu, ustvrdio je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković za vreme svoje nedavne posete Osijeku

Large 7

Gordan Jandroković s čelnim ljudima grada Osijeka i Osječko-baranjske županije

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković za vreme svoje nedavne posete Osijeku sastao se sa županom Ivanom Anušićem, gradonačelnikom Grada Osijeka Ivanom Radićem i njihovim saradnicima, a radnom sastanku prisustvovala je i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

- Dojam je koji potvrđuju i brojke da smo ušli u jedno razdoblje gdje Osijek, Osječko-baranjska županija i Slavonija rastu, rekao je nakon radnog sastanka Gordan Jandroković. Predsednik Hrvatskog sabora podsetio je da se velika sredstva iz Državnog proračuna i europskih fondova slevaju ovde što ima izravne posledice na kvalitetu života. Riječ je o velikim projektima iz područja infrastrukture, logistike, potpore poljoprivredi, gospodarstvu i nauci, dodao je Jandroković, istaknuvši kako se razgovaralo i o razvoju sporta, propulzivnom IT sektoru u Osijeku i o daljnjem jačanju saradnje između države i županije, gradova i opština.

Ocijenio je da Hrvatska kao članica EU-a, a uskoro eurozone i Schengena, u bitnome mijenja svoj položaj, što se onda preslikava na naše županije i regije. "Osječko-baranjska županija i Grad Osijek izvrsni su primjeri da se mogu promijeniti trendovi i iz onoga što je nekada bilo negativno, učiniti pozitivne priče", zaključio je Jandroković.

Ministrica Tramišak podsetila je da se u gospodarske, komunalne, i sve druge javne projekte ulaže 7,6 milijardi kuna. Osječko-baranjski župan Ivan Anušić pohvalio je činjenicu da je Hrvatski sabor nedavno izglasao izmene statističkih regija gde je Osječko-baranjska županija ušla u Panonsku regiju što joj omogućuje kvalitetnije korištenje fondova EU. Nakon sastanka gosti su obišli gradilišta Gospodarskog centra i Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće u Industrijskoj zoni Nemetin.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više