Novosti

Politika

Sjećanje na Kristalnu noć

Skup sjećanja na Kristalnu noć održat će se u petak, 9. studenog, u 18.30 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu

5sdyx9kd8ssq1jwwz4i3zamknbp

(foto Zlatko Kopljar)

Skup sjećanja na Kristalnu noć, odnosno pogrom nad Židovima u Njemačkoj i Austriji koji se dogodio prije 80 godina, održat će se u petak, 9. studenog, u 18.30 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, u organizaciji Antifašističke lige Republike Hrvatske i Židovske općinae Zagreb.

Prigodni program bit će održan unutar Meštrovićevog paviljona (Klub Hrvatskog društva likovnih umjetnika), a vodit će ga glumci Anja Matkovic i Vilim Matula, nakon čega će biti prikazan dokumentarni film ‘Zaboravljeni’ (The Forgotten Ones), izraelske redateljice Nitze Gonen. Na skupu će govoriti Zoran Pusić (AFL RH) i Ognjen Kraus (Židovska općina Zagreb).

Organizatori pozivaju na skup kako bi se podsjetili da Kristalna noć nije samo davni povijesni događaj ‘koji se nama više nikada ne može dogoditi’, jer svi ‘osnovni sastojci’ za pripremu sličnih događaja postoje i u današnjem svijetu: mržnja prema drugim i drugačijima, njihova dehumanizacija pod utjecajem agresivne nacionalističke propagande, kao i netrpeljivost tamo gdje bi trebalo stajati suosjećanje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više