Novosti

Kultura

"Prosvjeta" časti rock'n'rollom

U sklopu proslave 80 godina postojanja SKD-a "Prosvjeta" u subotu u Rijeci nastupaju beogradski KOI KOI i Proto Tip te riječki bend The Stoned Cows

Large koncert

Povodom 80 godina postojanja i rada Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" u Hrvatskoj ove se subote, 30. ožujka, u organizaciji riječkog Pododbora održava veliki koncert na kojem nastupaju beogradski KOI KOI i Proto Tip te riječki bend The Stoned Cows. Koncert će se održati u riječkom Exportdrvu, a ulaz je slobodan.

KOIKOI trenutno je jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Najlakše ih je nazvati indie-rock bendom, ali u njihovoj glazbi krije se puno više toga. Neopterećeni žanrovima, razigrano su odabrali najživopisnije elemente iz rocka i popa, stvarajući plesnu lavinu zvuka, začinjenu očaravajućim vokalnim polifonijama.

Proto Tip je indie-noise četvorka koja je svoj debitantski EP "Strah od izvesnog" objavila 2017. godine, na Hali Gali kompilaciji (2019) bili su prisutni s pjesmom "Pad", a prvom albumu prethodili su zapaženi singlovi - "Kako ovde", "Duša u šaci", "Krećem se" i "Svet se menja". Album "S ivice sanjanja" objavljen je u veljači 2023. i pratile su ga fantastične kritike širom regije.

The Stoned Cows legendarni je riječki rock sastav čiji počeci datiraju s krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, a zvučno se baziraju na garage rocku šezdesetih. Od The Stoned Cows očekujte iskren i žestok rock nastup!

Vrata se otvaraju u 20 sati, u 21 kreće Proto Tip, The Stoned Cows u 22 i KOIKOI u 23 sata. Ovim putem SKD "Prosvjeta" na subotnji koncert poziva sve ljubitelje dobre glazbe da se pridruže proslavi u Exportdrvu.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više