Novosti

Kronika

Promocija knjige "Kartografija otpora: Zagreb 1941.-1945."

U petak, u 19 sati, u prostorijama Mreže antifašistkinja Zagreba održat će se promocija knjige "Kartografija otpora: Zagreb 1941.-1945." koju su uredili Josip Jagić i Marko Kostanić

Large kartografija

U prostorijama Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ), Pavla Hatza 16 u Zagrebu, 6. svibnja 2022. u 19 sati, održat će se promocija knjige "Kartografija otpora: Zagreb 1941.-1945." u izdanju Rosa Luxemburg Stiftung Southeeast Europe (RLS SEE).

Knjiga, koju su uredili Josip Jagić i Marko Kostanić, sadrži devet autorskih priloga koji predstavljaju kolektivni napor mlađe generacije istraživača i istraživačica da sačuvaju, razlože i reaktualiziraju našu antifašističku prošlost. Prilozi nas vode zagrebačkim ulicama i mrežama ljudi koji su sudjelovali u masovnom antifašističkom otporu u gradu tijekom Drugog svjetskog rata.

Na promociji ćete imati priliku uzeti besplatan primjerak knjige te u jednom otvorenom i opuštenom okruženju popričati s autorima i autoricama (Karlo Držaić, Saša Vejzagić, Josip Jagić, Barbara Blasin, Ana Lovreković, Petra Šarin, Stefan Treskanica i Goran Korov)  o različitim istraživačkim problemima vezanim uz antifašistički otpor u Zagrebu poput organizacijskih i političkih izazova pokreta otpora, njegovih propagandnih (ne)mogućnosti, ženama u otporu…

Promocija će se održati u sklopu programa "Trnjanskih kresova" povodom proslave obljetnice oslobođenja Zagreba od fašizma. Promociju suorganiziraju RLS SEE i MAZ.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više