Novosti

Politika

Predstavljanje knjige: ‘Slavonijo, triput si gorila’

Knjiga povjesničara Milana Radanovića ‘Slavonijo, triput si gorila. Kotar Podravska Slatina u Drugom svjetskom ratu 1941–1945.’ bit će predstavljena u četvrtak, 30. maja, u 18 sati, u biblioteci SKD-a ‘Prosvjeta’

Srpsko narodno vijeće i Tragovi - časopis za srpske i hrvatske teme, organiziraju predstavljanje knjige povjesničara Milana Radanovića, ‘Slavonijo, triput si gorila. Kotar Podravska Slatina u Drugom svjetskom ratu 1941–1945.’ u četvrtak, 30. maja, u 18 sati, u prostorijama Centralne biblioteke SKD-a ‘Prosvjeta’, Preradovićeva 18/I (dvorište desno, prvi kat) u Zagrebu.

Na predstavljanju će osim autora govoriti Ivo Goldstein s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Đorđe Mihovilović iz Javne ustanove Spomen-područje Jasenovac, a razgovor će moderirati Aneta Vladimirov iz SNV-a.

‘Moja knjiga je svojevrsni omaž selima ispod Papuka koja više ne postoje ili će izumrijeti u skorije vrijeme, a koja su bila poprište teških i slavnih dana partizanske borbe naroda Slavonije. Jedan od važnijih zaključaka u knjizi tiče se postojanja međuetničke solidarnosti u najtragičnijem razdoblju u upamćenoj prošlosti tog područja’, kazao je Radanović u intervjuu za Novosti.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više