Novosti

Društvo

Potrgan plakat mira

U Vukovarskoj ulici u Splitu jučer je uništen dio jumbo plakata Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj koji je promovirao prijateljsku nogometnu utakmicu reprezentacija Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji

Large snv utakmica web

Jučer je uništen dio jumbo plakata na kojem se nalazi amblem Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj, koji se nalazi u Vukovarskoj ulici u Splitu, u blizini murala junacima Domovinskog rata.

Plakat je promovirao prijateljsku nogometnu utakmicu reprezentacija Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji koja se prije nekoliko dana odigrala na stadionu NK BSK u Bijelom Brdu.

Komentar o uništenju plakata, čiji je natpis djelomično ispisan na ćirilici, potražili smo od Tatjane Dragičević, programske direktorice Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj koje je bilo organizator događaja.

- Svi mi koji želimo ravnopravno, otvoreno i napredno društvo ne smijemo da odustanemo. Ne smijemo se umoriti od borbe za bolji svijet. Za mene nema ništa ljepše od osjećaja kad radim nešto ispravno, afirmativno, pozitivno i korisno za druge, kao što je to u ovom slučaju bila prijateljska nogometna utakmica između Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije koja se odigrala u subotu u Bijelom Brdu.

Sve je prošlo bez ikakvih incidenata i u odličnoj atmosferi. Podršku smo dobili od značajnih političkih dužnosnika. Činjenica je da je ovaj sportski događaj postigao svoju pozitivnu društvenu svrhu, ma koliko se to ne sviđalo onima koji kidaju plakate mira – zaključila je Tatjana Dragičević.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više