Novosti

Politika

SDSS-ov plakat uništen i u Osijeku

Nakon Zagreba, Šibenika i Karlovca, predizborni plakat SDSS-a s porukom "Hrvatska treba Srbe" uništen je i u Osijeku, gdje je dopisano "Srbe na vrbe"

Large plakat sdss

Na plakat je dopisano "Srbe na vrbe" (foto Novosti)

Osijek je četvrti grad u kojem su "hrabri" ustaški vandali uništili SDSS-ove predizborne plakate. Prije njega su ekstremističkim porukama išarani plakati u Zagrebu i Šibeniku, dok je u Karlovcu pokidan.

Ovaj put nije bilo šaranja i kidanja, nego su u osječkoj ulici Leopolda Mandića, kraj sportskog aerodroma, nacionalistički huligani prilično nekreativno na tekst "Hrvatska treba Srbe – jer puna Arena prija svima" dopisali "Srbe na vrbe". I ovaj put je za tužan čin trebala veća logistika, s obzirom da je plakat postavljen visoko.

U Karlovcu su se morali popeti na nosač kako bi iskidali dijelove plakata na kojima je bila riječ Srbi, tako da je od teksta "Hrvatska treba Srbe – jer nema boljeg susjeda od komšije", preostao tek dio "Hrvatska treba".

U Šibeniku su na plakatu s natpisom "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima", crnim sprejom prekrižili "Srbe" i dodali "ne", pa je ostao tekst "Hrvatska treba, jer puna Arena ne prija svima“.

U naselju Sopot, u Novom Zagrebu, crnom bojom izbrisan je dio teksta "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima", a nadopisano "na vrbe", pa na plakatu sada piše "Srbe na vrbe".

Plakati, koje je osmislio poznati dizajner Boris Malešević, zamišljeni su tako da se iza glavne poruke "Hrvatska treba Srbe" mijenja nastavak pa piše "Jer nema boljeg susjeda od komšije!", "Jer se bolje razumijemo bez prijevoda!", "Jer puna Arena prija svima"…

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više