Novosti

Politika

Pupovac: Treba nam još više demokracije u Hrvatskoj

Iskusili smo populizam na prošlim izborima te se nadamo da će na ovim biti više trezvenosti i da će lista poput naše biti jedna od tih koja će pridonijeti tom otriježnjenju, rekao je Pupovac predstavljajući listu za europske izbore u Vukovaru

Large pupovac

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a (foto Sandro Lendler)

Nositelj "Fair play liste 9" za EU izbore, Valter Flego poručio je u ponedjeljak iz Vukovara da ta lista, koju čini 12 političkih stranaka, nije lista za jednokratnu uporabu nego će potrajati puno duže, donosi Hina.

"Pričamo o 12 stranaka koje su unijele svaka dio svojih ideja i prioriteta u naš zajednički program.... nikad lakše i ugodnije smo se dogovorili uvjereni da nas europske vrijednosti spajaju i da to neće biti lista za jednokratnu uporabu nego za puno duže trajanje", kazao je Flego, dosadašnji zastupnik u EU parlamentu, na skupu održanom u vukovarskom Srpskom domu.

Flego je zamjerio hrvatskim medijskim kućama slabo praćenje rada EU institucija. Rekao je da Hrvatska u Bruxellesu ima samo četiri akreditirana novinara dok neke, kako kaže, organiziranije države imaju i po desetak novinara koji kampiraju u parlamentu i prate dnevno sve odbore i izaslanstva. "Mi štedimo i na tome, a da ne govorim o plasiranju u hrvatski medijski prostor određenih poluinformacija koje se šire društvenim mrežama, a koje nitko ne provjerava", rekao je ocjenjujući da će izlaznost na EU izbore biti vjerojatno niža nego na parlamentarnim izborima.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac pozvao je građane da glasuju za Fair play listu 9 jer je to građanska lista, za građane i bez ekstremizma, nacionalizma, netolerancije, za mir među ljudima i napredak u društvu, kao i za još više demokracije u Hrvatskoj.

"Očekujem da će ovi izbori donijeti određeno otriježnjene prema Europi. Iskusili smo populizam na prošlim izborima te se nadamo da će na ovim izborima biti više trezvenosti i da će lista poput naše biti jedna od tih koja će pridonijeti tom otriježnjenju i da narednih godina Hrvatska bude jednako uspješna u pogledu europskoga razvoja i koristi od EU kao što je bila u protekle četiri godine", rekao je Pupovac.

Očekuje da će bar jedan od kandidata sa zajedničke liste ući u Europski parlament i donijeti ono što je potrebno i za hrvatsku i za europsku politiku, a to je, kako je kazao, neka vrsta demokratske stabilnosti.

Potpredsjednik Socijaldemokrata, Domagoj Hajduković ocijenio je da je Hrvatskoj, nakon zadnjih izbora, potrebna građanska, uljudna i artikulirana politika koja se ne temelji na floskulama nego na sadržaju.

"Ljudi na našoj listi su ostvareni političari koji svoje izjave potpisuju prije i nakon izbora. Nismo populisti nego zaista želimo raditi za Hrvatsku. Drago mi je da ovo liberalno-centrističko okupljanje podržavaju i manjine jer Hrvatske bez manjina nema. To je jasna poruka i brana nekim politikama koje se valjaju", poručio je Hajduković.

Fair play listu 9, zajedničku listu za EU izbore, čine IDS, Nezavisna platforma Sjever, SDSS, Socijaldemokrati, HSLS, HNS - liberalni demokrati, PGS, Narodna stranka - Reformisti, Unija Kvarner, Istarska stranka umirovljenika, Lista za Rijeku i Demokrati. Prije Vukovara, skupove je koalicija održala u Belom Manastiru i Osijeku.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više