Novosti

Kronika

Oбнoвљeнa утињскa црквa

Зaвршeни су рaдoви нa хрaму Успeњa Прeсвeтe Бoгoрoдицe у Утињи, извjeштaвa Гoрњeкaрлoвaчкa eпaрхиja

Large obnova utinja 14  1 eparhija gornjokarlova%c6%92ka

Obnovljena crkva

Ovih dana, kako navodi portal Gornjekarlovačke eparhije Srpske pravoslavne crkve, završena je obnova pravoslavne crkve Uspenja presvete Bogorodice u Utinji.

- Uz pomoć ljudi dobre volje završeni su planirani radovi na hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Utinji za 2021. godinu. Hram u Utinji do sada nije imao struju te je urađen priključak na elektroenergetsku mrežu. Kupola zvonika je obložena bakrom. Popravljeni su prozori na zvoniku, postavljen je zidni lim na spoju krovišta i zvonika, kao i novi oluci od aluminija koji su spojeni na odvodne cijevi. Urađena je fasada kompletnog hrama uz prethodnu pripremu zidova, nanošenje ljepila, postavljanje mrežice i završne silikonske zrnaste fasade u poljima između istaka i valjane fasadne boje na samim istakama. Postavljene su betonske ploče na predulazu hrama, a oko hrama su urađeni betonsko armirani trotoari - kazao je prvi karlovački paroh Radoslav Anđelić o izvedenim radovima.

Svi radovi su isplaćeni, dodao je Anđelić, a finansirani su uz pomoć Eparhije gornjekarlovačke, Srpske pravoslavne crkvene opštine Rijeka, Grada Karlovca, Opštine Vojnić te prilozima vjernika iz Australije, Amerike, Pule, Zagreba, Utinje i drugih mjesta.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više