Novosti

Kronika

Нoвa прoмeтницa у Oпћини Рaсињa

Зaвршeн инфрaструктурни прojeкт у Koпривничкo-крижeвaчкoj жупaниjи: Oтвoрeнa je лoкaлнa сaoбрaћajницa кoja пoвeзуje мjeстa Дугa Риjeкa, Ивaнчeц и Рaсињицa

Large 3

Svečano otvorenje

U Općini Rasinja nastavlja se modernizacija prometnica što prolaze kroz naselja u kojima žive pripadnici srpske manjine. Otvorena je lokalna saobraćajnica koja povezuje mjesta Duga Rijeka, Ivančec i Rasinjica. U realizaciji ovog infrastrukturnog projekta koji je od velikog značaja za srpsku zajednicu, učestvovali su osim Općine, Koprivničko-križevačka županija te Srpsko narodno vijeće. Dužina modernizirane ceste je oko 2 kilometra, a njena vrijednost je 830.000 kuna. Na svečanom otvorenju ceste našli su se rasinjski načelnik Danimir Kolman, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, ravnatelj Županijske uprave za cestu Dragutin Guzalić te mještani spomenutih sela.

- Projekt smo radili u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i Županijom kojima zahvaljujem što su nas stavili u svoj program jer sami ne bi mogli financirati izgradnju ceste. Općina je pripremu podloge na dionici od Male Rasinjice do Duge Rijeke financirala s 580.000 kuna, a u tome su nam pomogli Fond za regionalni razvoj te SNV koji su sudjelovali s polovicom iznosa, na čemu zahvaljujem. Nastavit ćemo s obnovom cesta na području naše općine i dalje - rekao je načelnik Kolman. Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić je predstavio tehničke karakteristike modernizovane saobraćajnice.

- Sretan sam što smo u trogodišnjem ciklusu završili veliki projekt modernizacije dijela prometnice u dužini od 5,7 kilometara od Belanovog sela do Duge Rijeke. ŽUC je kroz 2019., 2020. i 2021. godinu ukupno investirao oko 2,5 milijuna kuna. Općina je kroz sve tri godine financirala pripremu podloge, odnosno sufinancirala je javnu cestu s više od 1,5 milijuna kuna u tri etape. Mnogo se radilo na području Rasinje jer su ovdje velike potrebe za obnovom, a i dalje ćemo raditi na isti način te očekujemo izvrsnu suradnju s načelnikom i općinskim vijećem kao do sada - istaknuo je Guzalić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više