Novosti

Kronika

Pomozimo Ukrajincima

Općina Rasinja u Koprivničko-križevačkoj županiji, jedna je od lokalnih samouprava koje su organizovale smještaj za izbjeglice iz Ukrajine, a u organizaciju smještaja namjerava uključiti i građane sa svoga područja

Large 3

Rasinja (foto Marijan Sušenj/PIXSELL)

Općina Rasinja u Koprivničko-križevačkoj županiji, jedna je od mnogih lokalnih samouprava koje su organizovale smještaj za izbjeglice iz ratom zahvaćene Ukrajine. U organizaciju smještaja, Općina namjerava uključiti i građane sa svoga područja, a u tu svrhu objavila je i obavijest na svom zvaničnom veb i fejsbuk sajtu.

- Molimo mještane općine Rasinja da se aktiviraju vezano za traženje adekvatnog privatnog smještaja u svojoj sredini. Smještaj treba prijaviti na stranici hrvatskazaukrajinu.gov.hr ili načelniku Civilne zaštite Općine Rasinja gospodinu Nikici Štibiću. Temeljem tih prijava Služba civilne zaštite slat će podatke o prijavljenim smještajima Stožeru civilne zaštite koji će izvršiti pregled istih i o istom nas obavijestiti na službeni mail - stoji u opštinskoj obavijesti. Tokom rata 90-tih mnoga potkalnička mjesta u kojima žive pripadnici srpskog naroda pružila su smještaj za tadašnje izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. Bili su to većinom bosanskohercegovački državljani bošnjačke i hrvatske te nešto mali broj srpske nacionalnosti. Tih izbjeglica najviše je bilo smješteno u mjesta Vojakovac i Čabraji gdje su u slozi s domaćim stanovništvom, mnogi od njih ostali živjeti i nakon rata.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više