Novosti

Kronika

Nova doktorica u Rasinji

Dom zdravlja Općine Rasinja dobio je novu doktoricu, Teu Zdunić iz Velikog Ravna kod Križevaca. Prema sadašnjem popisu, na prostoru Rasinje ima 1.360 pacijenata, uz dosta starijih stanovnika

Large rasinja  6 %c4%86irilica

Dr. Tea Zdunić (u sredini)

Dom zdravlja Općine Rasinja, na radost većine stanovnika, dobio je novu doktoricu. Riječ je o Tei Zdunić iz Velikog Ravna kod Križevaca koja se javila i prošla na konkursu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Rad u rasinjskom Domu zdravlja, kako se dalo čuti na upoznavanju doktorice sa predstavnicima Općine Rasinja, Osnovne škole Andrije Palmovića i županijskog Doma zdravlja, biće više nego dinamičan. Naime, prema sadašnjem popisu iz evidencije na prostoru Opštine ima 1.360 pacijenata. Velik je to opseg posla, no ako je suditi po pokazanoj profesionalnosti i entuzijazmu prvog radnog dana, novoj doktorici to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem.

- Završila sam nedavno medicinu, javila se na natječaj i evo mene u ovoj ordinaciji. Sretna sam što sam dobila priliku ovdje raditi, a očekujem da će biti jako zanimljivo. Nadam se da će pacijenti biti zadovoljni. Ne mislim samo na pacijente, nego i na ljekarnu, županijski Dom zdravlja i općinsku upravu. Od kada znam za sebe htjela sam biti doktorica. Ovo mi je pravo ostvarenje snova jer sam i ja iz malog mjesta - rekla je dr. med. Tea Zdunić.

O novoj doktorici pohvalnim riječima izrazio se i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman (HNS). Kao jedan od najzaslužnijih za rad doma zdravlja i dobivanje nove doktorice, on je ukazao na važnost pružanja kvalitetne medicinske usluge u njegovoj komuni.

- Imali smo mi i dosad liječnicu, ali kao umirovljenicu na pola radnog vremena i to nije bilo dovoljno za sve potrebe. Općina Rasinja prostorno je velika i ima jako puno pacijenata. Prvenstveno su to staračka domaćinstva, a oni i puno češće koriste usluge liječnika. Zbog svega toga smo u suradnji sa županijskim Domom zdravlja bili u potrazi za novom liječnicom i drago nam je da nam je u ordinaciju došla mlada i ambiciozna Tea Zdunić - istaknuo je načelnik.

Prema planu Općina Rasinja će se obavezati i da financijski pomogne rad Doma zdravlja. Takvu odluku Općine pozdravila je i ravnateljica koprivničko-križevačkog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više