Novosti

Kronika

Нoвa двoрaнa у Рaстињи

Спoртскa двoрaнa у Koпривничкo-крижeвaчкoj жупaниjи oмoгућит ћe квaлитeтниje увjeтe зa учeникe, aли ћe пoслужити и мjeштaнимa

Large rasinja

Otvorenje dvorane u Rasinji

Opština Rasinja u Koprivničko-križevačkoj županiji može se pohvaliti mnogim velikim projektima koje je uspješno realizovala. Jedan od najznačajnijih je nedavna izgradnja nove sportske dvorane koja je u ponedjeljak, 5. septembra, svečano otvorena. Sportska dvorana pripada rasinjskoj Osnovnoj školi Andrija Palmovića, a koristit će je većinom učenici i učenice iz Rasinje te okolnih sela u kojima žive i pripadnici srpske manjine.

Službenom otvaranju dvorane prisustvovala je delegacija Opštine Rasinja predvođena načelnikom Danimirom Kolmanom (HNS). Zatim su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, županijskog i gradskih te opštinskih srpskih Vijeća (VSNM), rasinjske OŠ Andrije Palmović i mnogobrojni građani. O važnosti izgrađene dvorane za rasinjsku osnovnu te pripadajuće područne škole, najprije je govorio ravnatelj rasinjske škole Krunoslav Belaj. On je pohvalio sve učenike i prosvjetne radnike te istaknuo odličnu saradnju s Opštinom Rasinja i Koprivničko-križevačkom županijom.

Vezano za samu dvoranu, naveo je kako je zadovoljan moderno izgrađenim i opremljenim prostorom koji je višefunkcionalan. Načelnik Rasinja Kolman iznimno je ponosan što će dvorana omogućiti kvalitetnije uvjete za učenike i nastavnike, ali će služiti svim mještanima te će pomoći u obogaćivanju društvenog života na području općine. "Svakako treba još naglasiti da bez Županije i njezine inicijative te podrške projekt dvorane ne bi bilo moguće realizirati" - kazao je Kolman.

Župan Koren podsjetio je da je dvorana u Rasinji vrijedna oko 16 milijuna kuna, a u investicijskom ciklusu izgradnje školsko-sportskih dvorana, izgrađene su dvorane i u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnom, Svetom Petru Orehovcu i Kalinovcu.

- Ne bismo uspjeli da nismo imali partnera i sufinancijera u spomenutim općinama. Zahvaljujem svim članicama i članovima vijeća koji su donijeli tu odluku. Na ukupni iznos tih investicija, izgrađena su i dva Centra kompetencija. To su novi prostori naših obrtničkih škola u Koprivnici i Đurđevcu, otprilike u vrijednosti od 75 milijuna kuna. To je izraz poštovanja prema svakoj od tih sredina, želja da se unaprijedi obrazovanje. Ujedno, to je i način da mladi imaju motiv ostati i odgajati djecu u svojim sredinama - istaknuo je Koren te učenicima, nastavnicima i ravnatelju poželio uspjeh u radu i obrazovnom putu. Osnovnu školu i druge područne škole u Opštini Rasinja polazi više desetaka djece, a u rasinjsku školu krenulo je 25 učenika i učenica prvog razreda.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više