Novosti

Društvo

"Nismo uspjeli pokupiti dvije bake"

Premda aktivisti SNV-a prkose snijegu na Baniji, do Banskog Drenovca i Velikog Gradca nisu se uspjeli probiti da pokupe dvije bake koje moraju čekati do sutra, kaže Danijela Kukoleča, koordinatorica programa SNV-a "Od vrata do vrata" za područje Gline

Large banija

Problem je s putevima po selima, koji su i inače u lošijem stanju i do kojih ralice u velikoj mjeri nisu došle, priča nam Milan Ivanić (foto SNV/Facebook)

Usprkos snijegu, koji je ovaj vikend zabijelio ne samo Baniju nego i cijelu Hrvatsku, aktivisti Srpskog narodnog vijeća vezani za program "Od vrata do vrata", pronašli su način da pomognu starijem stanovništvu po udaljenim selima područja stradalog zemljotresom gdje putevi još nisu raščišćeni od snijega.

- Bio sam jutros po terenu i mogao sam proći zahvaljujući tome što imam SUV vozilo. Glavne ceste, kao ona između Petrinje i Kostajnice, su raščišćene, ali je problem s putevima po selima, koji su i inače u lošijem stanju i do kojih ralice u velikoj mjeri nisu došle - priča nam Milan Ivan, koordinator programa "Od vrata do vrata" za područje Petrinje i dodaje da mu je jutros bilo najteže da od svoje kuće u selu Moštanici dođe do glavne ceste.

Osim mjestimičnih nanosa snijega i neraščišćenih puteva, problem su radile i grane koje su se polomile pod teretom snijega.

– Bilo ih je i na cesti pa ih se trebalo zaobilaziti, ali ne znam da je neka od prekinula strujni vod - rekao je Ivanić, koji je u okviru planiranih zadataka za 27. februar imao i prijevoz dvoje korisnika u Sisak.

Danijelu Kukoleču, koordinatoricu programa "Od vrata do vrata" za područje Gline, ulovili smo taman kad je uspjela svoje vozilo izvući iz snježnog nanosa.

– Trebalo se popeti na jedno brdo, a kad sam išla u rikverc, upala sam u snijeg - kaže i dodaje da su i na području Gline glavne ceste ipak raščišćene.

- Imala sam dvije vožnje za četvoro korisnika, ali se do Banskog Drenovca i Velikog Gradca nisam mogla probiti kako bih pokupila dvije bake. Kako korisnici koji nisu mogli ostvariti "svoju" vožnju imaju prednost, nastojat ću ih pokupiti sutra kad se putevi raščiste - kaže nam Danijela.

Nastavlja da za vrijeme svojih vožnji nije nailazila na slomljene grane.

– Onaj prošli snijeg je polomio što je mogao, a tada dva dana Milan i ja nismo mogli na teren. Sada je situacija mnogo lakše - priča nam Danijela, koja očekuje da novi snijeg, koji je počeo padati u ponedjeljak prije podne, neće dodatno otežavati situaciju.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više