Novosti

Kronika

Nije kasno trčati strasno

Još jedan uspjeh maratonca - veterana Nikole Lukača: Na međunarodnom prvenstvu u Čakovcu, prva mjesta i zlatnu medalju osvojio je u trčanju na 200, 400 i 800 metara te u skoku u dalj, dok je drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio na 100 metara

Wt12t8q0yhxd4giiwcty43kj01y

Nikola Lukač 

Veliki uspjeh postigao je atletičar veteran iz Topuskog Nikola Lukač u Čakovcu gdje je održano međunarodno prvenstvo Hrvatske u atletici za veterane. Lukač je nastupio u kategoriji takmičara, dobi od 70 do 75 godina. Ukupno se natjecalo stotinjak atletičara, dok ih je u njegovoj starosnoj kategoriji nastupilo dvadesetak. Prva mjesta i zlatnu medalju Lukač je osvojio u trčanju na 200, 400 i 800 metara te u skoku u dalj, dok je drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio na 100 metara.

- Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima, tim prije što godinu i pol dana nisam uopće nastupao zbog povrede desnog koljena - kaže Nikola.

Za tri tjedna, od 21. do 23. jula Lukač će u Bugarskoj sudjelovat na prvenstvu Balkana za atletičare veterane. Kaže da se nada da će do tada uspjeti sakupiti potrebna financijska sredstva, jer put mnogo košta. Želja mu je da pronađe nekog sponzora.

S njime su u Čakovcu bili Milan Abramović, isto iz Topuskog te Vlado Starešinić iz Karlovca, također atletičari-veterani, pa su sva trojica podijelili troškove putovanja i nastupa.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više