Novosti

Kronika

Neće službe, hoće načelnik

Prvi čovjek Općine Kalnik vlastoručno je uklonio ustaška obilježja s table kraj partizanske bolnice u Gabrinovcu te pozvao na zaštitu i obnovu oštećenih spomen-obilježja NOB-a

Pey65tnzqvie25c7k2w6socrgfc

Vandalizam je uklonjen - Gabrinovac

Iako su ‘Novosti’ početkom ove godine izvijestile o slučaju vandalskog napada na partizansku bolnicu u Gabrinovcu kod Kalnika te je pritom najavljeno kako će nadležne službe intervenirati, to se nije dogodilo. Ustaški simbol koji je bio ucrtan na info tablu u blizini bolnice, ni nakon mjesec dana nije bio uklonjen.

Umjesto službi koje su bile dužne urediti tablu, to je samoincijativno uradio Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik. Kešer je prilikom obilaska bolnice primijetio neuklonjeni ustaški simbol – slovo ‘U’ i iznad njega ucrtan križ - te ga je vlastitim rukama obrisao. Istog dana o svom činu obavijestio je križevačku javnost. Javno je osudio vandalizam počinjen u partizanskoj bolnici te pozvao na zaštitu i obnovu drugih oštećenih spomen-obilježja NOB-a i revolucije u Koprivničko-križevačkoj županiji.

- Nedopustivo je uništavanje spomenika kulture, a osobito partizanskih obilježja koja označavaju patnju čovjeka - u ovom slučaju Kalničkog partizanskog odreda u NOB-u. Dapače, Kalnik i okolica moraju raditi na obnovi spomenika kako bi bili dio novije povijesti - rekao je Kešer.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više