Novosti

Društvo

Naučite uspješno napisati EU projekt

Program projekta 'Znanje i imanje' usmjeren je prema mladima za pisanje i razvoj projekata, samozapošljavanje i socijalno poduzetništvo

Wq2zt9d7av3q79i5791z8hw6s9e

Nikola Puharić, projektni asistent (foto Žarko Bašić/PIXSELL)

U sklopu projekta ‘Znanje i imanje’, koji provodi Odjel za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a zajedno sa SPD ‘Privrednik’ i Općinom Krnjak, otvorene su prijave za online trening namijenjen mladima i njihovom osnaživanju. Riječ je o edukaciji pisanja EU projekata o socijalnom poduzetništvu i samozapošljavanju.

Kroz online predavanja i radionice zainteresirani će imati priliku razvijati vještine potrebne za razvoj projektne ideje usmjerene na pozive za projekte u okviru fondova Europske unije. Pored toga, saznat će na koji način se mogu uključiti u razvoj socijalnog poduzetništva te iskoristiti postojeće mjere i programe samozapošljavanja.

Program se sastoji od četiri cjeline: pisanje i razvoj projekata, fondovi Europske unije, samozapošljavanje i socijalno poduzetništvo.

Nikola Puharić, projektni asistent, kaže da je ovaj online trening usmjeren na mlade između 18 i 30 godina koji su još uvijek u procesu obrazovanja ili su ga nedavno završili, a trenutno nisu u mogućnosti pronaći zaposlenje.

- Najveća prednost ovog online treninga je da je dostupan svima, neovisno o dobi ili obrazovanju sa svega nekoliko klikova. Također, pristupačan je za korištenje s obzirom da je moguće odabrati vlastiti tempo praćenja. Četiri teme koje smo odabrali su područja putem kojih se mladi mogu osnažiti i kreativno uključiti u tržište rada. Nije uvijek lako doći do informacija i znanja o ovim temama, a kroz projekt ‘Znanje i imanje’ ona postaju dostupna gotovo svima. Osim online treninga projekt će dodatno uključiti i studijske posjete OPG-ima kako bi zainteresirani sudionici bili upoznati upravljanju tom vrstom gospodarstva - objasnio je Puharić.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti bilo kada putem ovog linka nakon čega će dobiti e-mail poziv za pristup online platformi. Edukacija će biti provedena koristeći platformu Thinkific, a funkcionira po principu self - paced (odnosno vlastitog tempa) što omogućava da sudionici sami biraju vrijeme i način učenja. 

Asistent je na raspolaganju za pitanja i odgovore tokom cijelog treninga putem e-mail adrese: nikolap65@gmail.com

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više