Novosti

Kronika

Ликoвнe рaдиoницe у Риjeци

Пoштo чeстo сурaђуjeмo сa СKД Прoсвjeтoм, дoшли смo нa идejу дa рaдиoницe кoje инaчe oдржaвaмo у Гoмирjу, oд сaдa прoширимo и пoчнeмo oдржaвaти у Риjeци, oбjaснилa je Вaлeнтинa Вукaдинoвић

Large img 2868

Izrada ukrasa na radionici

Početkom prosinca u prostorijama SKD Prosvjeta pododbora Rijeka održana je likovna radionica za djecu koju je vodio profesor likovne umjetnosti Darko Dožanić, a narednog tjedna održana je još jedna kreativna radionica, ovoga puta dekupaž tehnike.

Radionice je organizirala podružnica Srpskog demokratskog foruma Primorje i Gorski kotar, a vodila ju je učiteljica srpskog jezika i kulture, Valentina Vukadinović koja predaje na području Vrbovskog, Gomirja i Moravica. S ciljem razvijanja kreativnosti i vještina uz zabavu, djeca ali i odrasli zajedno su dizajnirali i izrađivali kuglice za bor.

- Pošto često surađujemo sa SKD Prosvjetom, došli smo na ideju da radionice koje inače održavamo u Gomirju, od sada proširimo i počnemo održavati u Rijeci. Dekupaž je vrlo jednostavna tehnika za koju nam treba svega par stvari: stiroporne kuglice, ljepilo, božićne salvete te nešto šljokica, kako bi na kraju napravili unikatne kuglice za bor – objasnila je Valentina Vukadinović. Na kraju radionice su svi posjetitelji izrađene kuglice ponijeli sa sobom, a dobili su i prigodne poklone.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više