Novosti

Kronika

Kрижeвчaнимa прoстoриje

Грaдскo мaњинскo виjeћe ускoрo ћe имaти бoљe увjeтe зa рaд: Ускoрo ћeмo пoтписaти угoвoр с Грaдoм o нajму - рeклa je прeдсjeдницa ВСНM-a Kрижeвaцa Гoрaнкa Maнojлoвић

Hmpvqa57u2cq18526tp3a58f72w

Nabavljena je nova oprema za prostorije

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca (VSNM) i Grad Križevci trebali bi ovih dana potpisati ugovor o najmu novog prostora. Novi prostor trebao bi se nalaziti u neposrednoj blizini stare lokacije, a njegovo uređenje financirat će Grad Križevci i Vijeće. VSNM Grada Križevaca do ove 2019. godine dijelio je službenu prostoriju s lokalnim ogrankom stranke Hrvatski laburisti - Stranka rada. Kako je dosadašnja prostorija bila neadekvatna za rad manjinskog vijeća, njegov bivši predsjednik Jovo Gojković u nekoliko navrata podnosio je zahtjev kojim je tražio novi radni prostor. Tom zahtjevu udovoljila je križevačka gradska uprava na čelu s Mariom Rajnom (nezavisni).

- Županijsko vijeće koprivničko-križevačke županije je uspjelo osigurati sredstva za rad općinskih, gradskih i županijskih vijeća. Nakon molbe VSNM-a Grada Križevaca prema županijskom Vijeću, osigurana su sredstva u visini od 3.100 kn potrebnih za rad Vijeća. Od tih sredstava kupljeno je 15 stolica, 3 radna stola i jedna radna stolica. Ovih dana ćemo potpisati ugovor s Gradom o najmu. Sva dobivena sredstva uveliko će nam pomoći da što prije uselimo u novi radni prostor i počnemo sa radom - rekla je Goranka Manojlović, predsjednica VSNM-a Grada Križevaca.

U sklopu nove prostorije biće smještena i biblioteka manjinskog vijeća koja već sada ima fundus od nekoliko stotina knjiga, dobivenih najvećim dijelom iz donacija u protekle dvije godine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više