Novosti

Društvo

Koд грaдoнaчeлникa

Уoчи прaвoслaвнe Нoвe гoдинe, члaнoви Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Грaдa Kрижeвaцa били су пoзвaни нa вeћ трaдициoнaлни сaстaнaк с Maриjoм Рajнoм и њeгoвим прoчeлникoм Сaндрoм Нoвoсeл

Large 4

Uoči pravoslavne Nove godine, 12. januara, članovi Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Križevaca bili su pozvani na već tradicionalni sastanak s gradonačelnikom Grada Križevaca Marijom Rajnom i njegovim pročelnikom Sandrom Novosel iz Odjela nadležnog za nacionalne manjine. U razgovoru sa predstavnicima gradske vlasti uz predsjednicu VSNM-a Goranku Manojlović, učestvovali su članovi vijeća Pero Carević i Sreto Kos. Govora je tako bilo o tome da je Vijeće prošle godine imalo brojne aktivnosti od književnih večeri, putovanja, upoznavanja sa drugim vijećima pa sve do komemoracija.

- U ovoj godini vijeće je ima u planu organizovanje literarnih susreta, rad sa djecom te pripreme za nadolazeće izbore za nove članove i članice vijeća koji će se održati 7. maja - kazala je Goranka Manojlović. Gradonačelnik Rajn svim vijećnicima uputio je zahvalnost zbog dosadašnjeg uspješnog rada te izrazio želju da im se ostvare svi planovi u budućnosti.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više