Novosti

Politika

Kрижeвчaни у Прибojу

Успjeшнo пoвeзивaњe Грaдa Kрижeвaцa сa вишe oпћинa и устaнoвa нa циjeлoм пoдручjу бившe Jугoслaвиje нaстaвилo сe и oвe гoдинe. Зaслугa je тo Maриja Рajнa и њeгoвих сaрaдникa кojи су нeдaвнo пoсjeтили Oпштину Прибoj у Рeпублици Србиjи

Large informator  priboj %c4%87irilica

Sastanak u Priboju

Uspješno povezivanje Grada Križevaca sa više općina i ustanova na cijelom području bivše Jugoslavije nastavilo se i ove godine. Zasluga je to Marija Rajna i njegovih saradnika koji su nedavno posjetili Opštinu Priboj u susjednoj Republici Srbiji gdje je održan radni sastanak. Na sastanku križevačkih i pribojskih predstavnika vlasti, sportskih organizacija i vatrogasne službe, razgovora je bilo o sportu, evropskim projektima, zelenim politikama i drugim temama. Predsjednik Opštine Priboj Lazar Rvović je istaknuo da su njegova poveznica sa Križevcima, poznanstva stvorena na manifestaciji Sportske igre mladih.

- Na sastanku s gradonačelnikom Križevaca razmijenili smo iskustva i imamo puno elemenata za suradnju. Priboj još nije dio Europske unije, ali koristimo europska sredstva preko projekata prekogranične suradnje. Iako su Priboj i Križevci geografski udaljeni, imamo puno elemenata za projektnu suradnju - rekao je Rvović i dodao da će djeca iz Priboja posjetiti Križevce. Mario Rajn zahvalio se na gostoprimstvu i obećao saradnju.

- Vjerujem da ćemo surađivati i putem zelenih politika koje možemo integrirati kroz naše projektne suradnje. Naše dvije zajednice dijele izazove gospodarski i povijesno. Vratit ćemo gostoprimstvo u Križevcima i godine koje dolaze bit će u suradnji kroz sport, a možemo ponuditi i naše odmaralište na Pagu, ali vidjet ćemo se i pod Kalnikom, u Križevcima. Svaki put kreće prvim korakom, a mi smo napravili čvrste korake i temelje - kazao je Rajn.

Na radnom sastanku o vatrogastvu, komandir JVP Križevci Mario Martinčević je predstavio aktivnosti križevačkih vatrogasaca. Radni sastanak je nastavljen u pribojskoj gospodarskoj slobodnoj zoni, a nakon toga u Zlatiboru sa rukovodstvom tamošnjeg Komunalnog javnog preduzeća s kojim je Komunalno preduzeće Križevci ima saradnju kroz europske projekte.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više