Novosti

Društvo

Пoзивajу млaдe

Пoкушaћeмo укључити штo вишe припaдникa српскe зajeдницe кojи нису у члaнству Виjeћa, кaжу у Виjeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe Грaдa Kрижeвaцa

Large 1

Što aktivnije članstvo – VSNM Križevaca

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca održalo je prvu ovogodišnju redovnu sjednicu. Na sjednici su prisustvovali svi pozvani članovi i članice. Nakon uvodnog jednoglasnog usvajanja zapisnika s prošle sjednice, razgovor se nastavio na temu dnevnica, proslave krsne slave vijeća i drugih aktivnosti. Poseban fokus bio je na planovima za predstojeće izbore za članove manjinskih vijeća. Svi članovi složili su se da je Vijeću potrebno mlado i obrazovano, a posebice što aktivnije članstvo.

- Za ovu godinu, osim proslave slave Vijeća, putovanja i učestvovanje u raznim komemoracijama i manifestacijama, cilj nam je da pokrenemo projekte koji bi uključivali djecu i mlade. Prije svega tu mislim na programe obrazovanja na srpskom jeziku i učenju ćiriličnog pisma kojih do sada nije bilo u križevačkom kraju. Pokušaćemo uključiti u naše aktivnosti i što više pripadnika srpske zajednice koji nisu u članstvu Vijeća. Saradnju ostvariti što više i sa Srpskom pravoslavnom crkvom te vojakovačkom i križevačkom parohijom. Očekuju nas i izbori za novi sastav Vijeća pa će i to biti prilike za što veći angažman svih članova. Nadamo se pozitivnim rezultatima i s optimizmom gledamo na budućnost - rekla je Goranka Manojlović, predsjednica VSNM-a Grada Križevaca.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više