Novosti

Kronika

Moдeрниja кoмуникaциja

ВСНM Kрижeвaцa je прeдлoжилo мoдeрнизaциjу инфрaструктурe у Вojaкoвaчкoм Oсиjeку

Large sudjeluj kri%c5%beevci

Predstavljanje platforme "Sudjeluj!Križevci!"

Grad Križevci prije dva mjeseca je pokrenuo novu digitalnu platformu Sudjeluj!Križevci koja bi svim građanima trebala omogućiti neposredno odlučivanje o razvojnoj politici i budućnosti Grada. Spomenuta platforma bi trebala dovesti do većeg transparentnosti u radu gradske uprave kao i većeg angažmana građanstva koje bi participiralo svojim prijedlozima.

Osim običnih građana, platformu mogu koristiti i razne organizacije civilnog društva, udruge te manjinska vijeća. Upravo tu mogućnost iskoristilo je Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca koje je podnijelo prijedlog o pokretanju projekta modernizacije cestovne i rasvjetne infrastrukture za Vojakovački Osijek. Ubrzo nakon predstavljenog projekta. križevački VSNM dobio je službeni odgovor Grada Križevaca u kojemu je navedeno da će projekt biti uzet na razmatranje te u skladu s financijskim sredstvima i realizovan.

Vijeće planira predložiti druge značajne projekte i programe za srpsku zajednicu u kalničkom dijelu Prigorja. Predsjednica križevačkog VSNM-a Goranka Manojlović smatra da je to poticaj da građani budu aktivniji u procesima u kojima mogu odlučivati o budućnosti svojih porodica i svoje zajednice.

- Takvu praksu namjeravamo nastaviti u budućnosti, a na prihvaćanje ovog novog tehnološkog rješenja potičemo i druge pripadnike srpskog naroda. Smatram da se Vijeće, njegovi članovi poput Grada trebaju okrenuti novim tehnološkim dostignućima i tako modernizovati rad - istaknula je Goranka.

Slične digitalne platforme, koliko je poznato, nisu uvedene u drugim gradovima i opštinama na području Koprivničko-križevačke županije, što uveliko govori o informatizaciji gradske uprave. Isto to dokazuje da je križevački VSNM u odnosu na druga manjinska vijeća u Županiji tehnološki napredovao te ulaže u informatičku pismenost svojih članova i lokalne zajednice.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više