Novosti

Kronika

Kрижeвчaни дoбили прeдсjeдницу

Гoрaнкa Maнojлoвић нoвa je прeдсjeдницa Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Грaдa Kрижaвaцa

Ql8lcoosco9uhztw5t9xnzjurcc

Nadam se da ćemo ostvariti kvalitetno i uspješno djelovanje u narednom periodu, istaknula je Goranka Manojlović

Prošlog tjedna, u srijedu 12. juna, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Križevaca. Pored novoizabranih članova i članica, sjednici Vijeća prisustvovali su i predstavnici križevačke gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Marijom Rajnom i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb nacionalne manjine i turizam Sandrom Novoselom.

Nakon uvodnog izlaganja pročelnika Novosela, koji je novoizabrane članove Vijeće uputio u zakonsku proceduru organizacije sjednice i izbora u tijela manjinske samouprave, prigodni govor održao je gradonačelnik Rajn.

- Pozdravljam izabrane predstavnike srpske nacionalne manjine u ime Grada Križevaca kao partnera. Nadam se da ste do sada osjetili taj partnerski odnos koji ćemo održavati i dalje. Kao što sam već do sada u više navrata isticao, moja vrata su vam uvijek otvorena. Ono što možemo je da i dalje dijelimo suživot na boljitak grada. Hvala što ste uopće angažirali u ovo današnje vrijeme. Kao što je poznato, to je sve teže jer ljudi baš nisu voljni sudjelovati u aspektima društvenog života. Siguran sam da ćete uspješno djelovati jer među izabranima ima i mladih članove pa je to spoj mladosti i iskustva - rekao je Rajn.

Novoizabrani članovi i članice potom su pristupili izboru za predsjednika i zamjenika predsjednika te rukovodstva drugih tijela Vijeća. Goranka Manojlović izabrana je tako za novu predsjednicu Vijeća, njen zamjenik postao je Sreto Kos, a predsjednik prethodnog saziva VSNM-a Grada Križevaca, Jovo Gojković, izabran je za predsjednika Odbora za izbor, imenovanje i organizacijske poslove. Goranka Manojlović zahvalila se na ukazanom povjerenju.

- Svima koji su me izabrali i tako mi ukazali povjerenje ovim se putem iskreno zahvaljujem. Čestitke na izboru upućujem Sretu Kosu, Jovi Gojkoviću te svim drugim članovima koji su ušli u ostala tijela Vijeća. Nadam se da ćemo ostvariti kvalitetno i uspješno djelovanje u narednom periodu - istaknula je Goranka Manojlović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više