Novosti

Kultura

Koncert za Osmi mart

U organizaciji riječkog pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta održan je koncert Emira Hota, jednog od ponajboljih gitarista regije i Roberta Justinića, poznatog vokalnog solista

Large rijeka

Koncert u Rijeci

U organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta – Pododbor Rijeka organizirana su dva sjajna programa povodom Međunarodnog dana žena. Već u prošli ponedjeljak u prostorijama SKD-a u Demetrovoj ulici održan je koncert Emira Hota, jednog od ponajboljih gitarista regije i Roberta Justinića, poznatog vokalnog solista. Brojna publika uživala je u zaista raznovrsnom repertoaru u trajanju od dva sata.

- Imali smo ogromnu sreću što je Emir Hot, gitarista svjetskog renomea i karijere u jednom trenutku odlučio skrasiti se u Rijeci. Svirao je s najvećim svjetskim muzičarima diljem svijeta. Izveli su zaista zanimljiv repertoar, od rock 'n' Rolla i bluesa do sevdalinki i tradicionalnih pjesama narodne muzike. Vrhunac večeri je bilo odsvirano kolo na gitari. Uživali smo kao publika i oni kao izvođači. Čekamo priliku za još jedno zajedničko druženje – izjavio je član predsjedništva riječke Prosvjete Damir Radović.

Na istome mjestu, u petak je na Međunarodni dan žena održana proslava uz prigodnu podjelu cvijeća i zabavu, a potom su se brojne članice i članovi uputili na ulice Rijeke, gdje su zajedno s brojnim građankama i građanima uveličali već tradicionalni osmomartovski Noćni marš.

Kako nam govori Dragica Skorupan, predsjednica Aktiva žena SDSS-a u Primorsko-goranskoj županiji, za nju je 8. mart praznik koji na neki način slavimo, mada nemamo baš previše razloga za slavlje.

- U ovom se trenutku tako bestijalno krše prava žena, da je ovo za mene borbeni, a ne slavljenički dan. Nisam nikada bila zagovornica cvjetića i te vrste obilježavanja, uvijek mi je bio bitniji sadržaj od celofana. Mislim da ponovno moramo objašnjavati ženama i muškarcima što se događa, zašto se događa, zašto nam se pokušavaju uskratiti, ali i uskraćuju već stečena prava, tako da je to neprekidna borba - zaključila je Skorupan.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više