Novosti

Kultura

У свeту пoстojи jeднo цaрствo

Нeмaњa Никoлић квaртeт oдржao je кoнцeрт "Зa вeлику и мaлу дeцу" у Српскoм дoму у Вукoвaру, у oргaнизaциjи Oдбoрa зa културу Зajeдничкoг вeћa oпштинa

Large informator u svetu postoji jedno carstvo   %c4%87irilica

Koncert za veliku i malu decu

U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo..., samo je jedna od dečjih pesama uz koju su odrasle brojne generacije, koje su poznati dečji hit Branka Milićevića Kockice naučile pre nego pisati i čitati. Upravo s tom pesmom počeo je koncert Nemanja Nikolić kvarteta u Srpskom domu u Vukovaru. Koncert, nazvan "Za veliku i malu decu" održan je 4. februara, u organizaciji Odbora za kulturu Zajedničkog veća opština (ZVO).

- Kroz svoje programe, ZVO je pokazalo da može i želi da iznenadi. Tako smo se ovaj put odlučili da decu dovedemo u naše institucije i obradujemo ih nesvakidašnjim programom - rekao je predsednik Veća Dejan Drakulić. Dodao je da je namera organizatora da deca od malih nogu neguju kulturu, da posećuju predstave ili koncerte, ali i prilika da se roditelji upoznaju s radom srpskih institucija.

- Prilika je to da ujedno promovišemo našu, ali i svetsku kulturu - zaključio je Drakulić. Nemanja Nikolić je vrsni je pijanista, koji sa prijateljima iz detinjstva - Sanjom, Mišom i Stankom već desetak godina izvodi muziku iz ekranizovanih Diznijevih animiranih filmova, a to je, kako je rekao, najlepši i najkreativniji način da se deca upoznaju sa klasičnom i simfonijskom muziku, ali isto tako i sa elementima džeza ili bluza.

- Pravimo interaktivne nastupe, odnosno implementiramo klasičnu muziku kroz Diznijeve hitove i edukujemo decu da zavole nešto što možda nemaju prilike često da čuju - rekao je ovaj izuzetni pijanista, pričajući o samoj ideji za ovakvu vrstom repertoara.

Dosad su obradili 60-ak poznatih hitova, a izvode ih na način da se prilagođavaju publici, prostoru u kojem nastupaju, trajanju nastupa i drugim okolnostima. Mališani su, već sa prvim taktovima pesama, počeli da pevaju i plešu ispred pozornice. Uz Diznijevog Aladina, Malu sirenu i poznatu Kruelu iz 101 Dalmatinera, te niz prepoznatljivih pesmica domaćih autora i izvođača, deca i roditelji uživali su u nesvakidašnjem programu.

- Deca su najzahtevnija publika, zato što najiskrenije pokazuju emocije. Kad vam oni tu pozitivnu energiju vrate - to nema cenu! - poručio je Nikolić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više