Novosti

Kultura

Цвeћe зa дaмe

Прeдстaвници Грaдскe oргaнизaциja СДСС-a Вукoвaр вeћ трaдициoнaлнo су сугрaђaнкaмa дeлили кaрaнфилe. Зaмeник грaдoнaчeлникa Срђaн Koлaр истaкao je улoгу жeнe кao стубa друштвa

Large %c4%87iril dan %c5%beena 2

Okupljanje za Dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena, predstavnici Gradske organizacija SDSS-a Vukovar već tradicionalno su i ovog 8. marta u centru Vukovaru i Borova naselju sugrađankama delili karanfile. Zamenik gradonačelnika Srđan Kolar istakao je ulogu žene kao stuba društva.

- Mi volimo da smo vidljivi, da bez ikakve zadrške svake godine našim sugrađankama delimo cveće i tako im simbolično čestitamo njihov dan - rekao je Kolar, dodajući kako na ulogu žene treba ukazivati svaki dan, a ne samo jednom u godini.

- Ove godine su sve političke opcije izašle na ulicu jer je izborna godina, čak i oni koji su ovaj praznik godinama nazivali komunističkim, ne pridavajući mu zasluženu pažnju. Drago nam je da su bar ove godine promenili svoje statove. Ženu ne smemo stavljati u bilo kakve pokrete, nego prvenstveno isticati njenu ulogu majke, sestre, supruge ili ćerke kako u porodici, tako i u zajednici - poručio je Kolar.

Predsednik i sekretar ZVO-a Dejan Drakulić i Vinko Lazić su za žene, zaposlene u institucijama srpske zajednice organizovali prijem i druženje, tokom kojeg su im se zahvalili na dosadašnjoj saradnji, njihovom angažmanu i podelili im poklone. Ukazali su na istorijski značaj žene u zajednicama, kojima pripadaju, a koji se vremenom menjao, od njene nekad isključive uloge domaćice u porodici do današnjih vremena, kada je žena podjednako aktivna u društvenom i političkom smislu.

Dan ranije, a opet u skladu sa tradicijom, Gradska organizacija SDSS-a Vukovar, u saradnji sa Zajedničkim većem opština organizovala je u restoranu Mornar druženje sa ženama.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više