Novosti

Kultura

Плeс и пjeсмa

Члaницe Eтнo сeкциje кaрлoвaчкoг пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa oргaнизирaлe су прoслaву Дaнa жeнa. Испeклe су кoлaчe, прирeдилe зaкуску, рeцитирaлe пoeзиjу, пjeвaлe и плeсaлe уз хaрмoнику Дрaгaнa Jeлићa

Large %c4%87iril dan %c5%beena u karlova%c4%8dkoj

Veselo u Karlovcu

Druženjem i kulturno-umjetničkim programom, članice i članovi karlovačkog pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, obilježili su Međunarodni Dan žena.

Organizatorice su bile članice Etno sekcije. Okupilo se njih tridesetak, a došlo je i desetak članova tako da su prostorije srpske zajednice bile pretijesne. Slavljenice su ispekle kolače, priredile zakusku, recitirale poeziju, čitale aforizme, pjevale i plesale uz harmoniku Dragana Jelića.

Kraći tekst "Ne dirajte mi žene" pročitala je Dara Pruginić dok je aforizme čitala sekretarica pododbora Ljubica Zimonja. Prigodni podsjetnik na 8.mart, događaje u New Yorku 1908., Klaru Cetkin i Rozu Luksemburg dao je predsjednik karlovačkog pododbora Milan Lapčić koji je članicama podijelio crvene karanfile i čestitao praznik.

Druženje je potrajalo cijelo subotnje popodne. Prisutni su pozvani na redovnu skupštinu karlovačkog pododbora Prosvjete, u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom, u subotu 23. marta, s početkom u 16 sati.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više