Novosti

Politika

Kirinova blokada

Oporba u virovitičkom Gradskom vijeću prijavit će Informativni centar Virovitica Agenciji za elektroničke medije zbog neobjektivnog, pristranog i neuravnoteženog informiranja o djelovanju političkih stranaka u programu ICV Radija i na stranicama Virovitičkog lista i portala ICV

Large intrigator  gazdek

Ivica Kirin (foto Davor Puklavec/PIXSELL)

Oporba u virovitičkom Gradskom vijeću prijavit će Informativni centar Virovitica (ICV) Agenciji za elektroničke medije zbog neobjektivnog, pristranog i neuravnoteženog informiranja o djelovanju političkih stranaka u programu ICV Radija i na stranicama Virovitičkog lista i portala ICV.

Nezadovoljstvo traje godinama, a kulminiralo je uoči izbora: kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Virovitice Vladimir Besek iz protesta je odbio sudjelovati u sučeljavanju koje je taj medijski javni servis organizirao, a zbog naručenih pitanja, gotovo neprikrivenog navijanja za Ivicu Kirina (HDZ) i ulizivačkog hvaljenja projekata koje je provodio u prethodnom mandatu, na rubu napuštanja bio je Dražen Kurečić (SDP), koji je u eteru jasno kritizirao novinarsku neprofesionalnost.

"ICV radi po sistemu 'sve što treba HDZ-u jer sve što nam treba je HDZ' i sve mora biti tako osmišljeno da dobro prolazi kod publike. Nitko drugi nema pristup radiju, a tiskani medijski prostor obiluje HDZ-ovim 'uspjesima' i budućim projektima", objasnio je Besek svoj nedolazak.

Jedan od najupornijih kritičara uređivačke koncepcije po kojoj je Virovitica grad meda i mlijeka, u kojem sve raste, napreduje i cvate tisuću cvjetova, Siniša Prpić iz HSPD-a, ističe da mediji koje financiraju građani moraju biti otvoreni za sve stavove pod jednakim uvjetima.

- U četiri godine nitko od oporbenih vijećnika nije pozvan u radijske emisije niti nam se dalo prilike u novinama obrazlagati stavove, a Kirin gostuje 50 puta godišnje - kaže Prpić.

Dražen Kurečić ističe da je rad ICV-a već 15 godina vrlo loš i podsjeća na vrijeme svojeg obnašanja funkcije pomoćnika ministra nadležnog za rad Uprave vodnoga gospodarstva, kad nije bio pozvan niti na jedan intervju, dok su dužnosnici HDZ-a u istom ili nižem rangu redovito pozivani. Glavna urednica Marija Lovrenc brani se riječima da oporba niti jednom mogućnošću nije izrazila želju za intervjuom ili gostovanjem u emisijama, što donekle potvrđuje Kirinove naputke sa sjednica Gradskih vijeća: "Ako želite u medije, platite si termin, imate cjenik na njihovim stranicama."

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više