Novosti

Politika

Karanfili za poginule oslobodioce

Zagrebačka ljevica obilježila 75.godišnjicu oslobođenja: članice i članovi Nove ljevice, Možemo, Zagreb je naš i Radničke fronte danas su simboličnim bacanjem karanfila u Savu odali počast poginulima za slobodu Zagreba

Povodom 75. godišnjice oslobođenja grada Zagreba i Dana pobjede nad fašizmom članice i članovi Nove ljevice, Možemo, Zagreb je naš i Radničke fronte danas su simboličnim bacanjem karanfila u Savu odali počast poginulima za slobodu Zagreba.

Zagreb je bio i ostat će nepokoreni grad! Borba za bolju i pravedniju Hrvatsku i Europu se nastavlja, poručeno je sa savske obale. Kako nam je najavila Rada Borić iz Nove ljevice, Nova ljevica i Radnička fronta sutra će odati počast poginulim borcima i žrtvama fašizma na zagrebačkom groblju Mirogoj, a onda i u parku Dotrščina gdje je za vrijeme NDH bilo stratište na kojem je likvidirano oko 7.000 antifašista.

Podsjetimo, aktivisti Radničke fronte sinoć su projicirali čestitku ‘Nepokorenom gradu’ na skulpturi posvećenoj zagrebačkim žrtvama fašizma na južnom dijelu zagrebačkog Strossmayerovog trga. Čestitka je projicirana na spomenik ‘Strijeljanje talaca’ Frane Kršinića, postavljen 1954. u počast svim žrtvama fašističkog terora s područja Zagreba.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više