Novosti

Društvo

Gluhi gradonačelnik

Novi sindikat podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića zbog neprovođenja pravomoćne sudske presude po kojoj se nezakonito otpušteni radnik Komunalnog poduzeća mora vratiti na posao

Large intrigator  anja

Tomislav Bulić (foto Hrvoje Jelavić/PIXSELL )

Novi sindikat podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića zbog neprovođenja pravomoćne sudske presude. Bivši radnik Komunalnog poduzeća Benković, Darko Erlić, nezakonito je dobio otkaz u gradskoj firmi u kojoj je radio više od 15 godina. Općinski sud u Zadru, a potom i Županijski sud u Splitu, izdali su odluku za vraćanje radnika na njegovo radno mjesto. Međutim, direktor gradskog poduzeća Ivan Mitrović i benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić ustrajno odbijaju poštovati zakonsku proceduru.

Protiv Mitrovića je već podignuta kaznena prijava. On se oglušio čak i na prisilno izvršenje pravomoćne sudske odluke. Novi sindikat, kao Erlićev zastupnik, dao je gradonačelniku Buliću određeni rok, no ni tada sudska odluka nije usvojena pa su povukli jedini mogući zakonski potez.

Kako je za medije izjavio Vedran Uranija, viši pravni savjetnik Novog sindikata, Bulić im je poručio da su "udbaši" i da je "najbolje da zaborave njegov broj telefona". Broj su, kaže Uranija, zaboravili, ali pravomoćnu presudu nisu. Neće odustati dok Erlića ne vrate na posao. Na uvid smo dobili kaznenu prijavu u kojoj se navodi da Bulić kao nositelj izvršne gradske vlasti, ujedno i Skupština gradske firme Benković, nije osigurao izvršenje pravomoćne sudske presude.

"Gradonačelnik je kao Skupština gradske tvrtke Benković odgovaran za zakonito postupanje uprave Benković, odnosno direktora koji evidentno odbija izvršiti pravomoćnu sudsku presudu, slijedom čega je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić odgovoran za neizvršavanje pravomoćne presude, po članku 311. Kaznenog zakona. Kako je propisano, službena ili odgovorna osoba koja ne izvrši pravomoćnu sudsku odluku koju je bila dužna izvršiti, a time ne čini neko drugo kazneno djelo za koje je propisana kazna, kaznit će se zatvorom do dvije godine. Gradonačelnik na taj način krši i ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, a postoji i sumnja na trgovanje utjecajem i koruptivne radnje, pa se predlaže da se protiv imenovanog provede odgovarajući kazneni postupak te da se osudi u skladu s Kaznenim zakonom", navodi se u prijavi protiv Tomislava Bulića.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više