Novosti

Kultura

Дубoкa сaтирa

Oдличнo пoсjeћeн увoд у oвoгoдишњи прoгрaм Дaнa српскe културe у Риjeци билa je вeчeр смиjeхa уз кaбaрe "Kaд je густo – сaмo риjeтки" у извeдби стaнд-уп кoмичaрa Гoрaнa Винчићa и глумицe Свeтлaнe Пaтaфтe

Large informator duboka satira   %c4%87irilica

Vinčić i Patafta u predstavi

U okviru Dana srpske kulture u Rijeci, prošlog je četvrtka u Kulturnom centru Kalvarija održana večer smijeha uz kabare "Kad je gusto – samo rijetki" u izvedbi stand-up komičara Gorana Vinčića i glumice Svetlane Patafte. Bio je to odlično posjećen uvod u ovogodišnji program Dana srpske kulture u Rijeci, a kako je kazao Damir Radović, zamjenik predsjednika SKD Prosvjeta – Pododbor Rijeka, ove su godine htjeli program otvoriti zabavnim komadom.

- Već smo surađivali s teatrom Puna kuća, kao i sa Svetlanom i Vinčom. Oni podupiru naše aktivnosti, a premijera ovog kabarea bila je u 10. mjesecu pa se uklopila u period i program Dana srpske kulture. Nastojimo od svake vrste umjetnosti uključiti ponešto, a večeras smo vidjeli zašto je bilo dobro da su oni otvorili ovogodišnji program – kazao je Radović.

Među brojnim gostima na izvedbi cabareta bio je i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, koji je rekao da se htio uvjeriti je li Vinča dobar glumac koliko je dobar komičar, te da je u ovoj kvalitetnoj predstavi pokazao svima da ima talenta. Osim toga, dotaknuo se značaja samog programa za Rijeku i građane.

- Ovaj program znači puno za Rijeku kao jednu od sredina u kojoj se gradi Srpski kulturni centar. Ako među te zidove smjestimo ljude koji rade odlične programe i imaju odlične ideje, onda ćemo u budućnosti imati vibrantnu zajednicu – objasnio je Mamula.

U ovoj scenskoj adaptaciji, inspiriranoj kratkim formama Silvije Šesto, Patafta i Vinčić vrlo su kreativno interpretirali svakodnevne životne situacije različitih aktera. Općenarodna svevremenska šutnja kojom odgovaramo na probleme, isprepleće se s odnosom vlasti, naroda i pojedinca.

- Mislim da ćemo ovom predstavom doprijeti do različite publike, i po interesima i po dobi. Jako mi se sviđa Silvija Šesto i njezin način rada, ona je genijalna satiričarka, a nema ih puno u Hrvatskoj. Ova predstava ima tu notu gdje se čovjek smije, ali to je jedna satira koja je vrlo duboka, i mislim da će ljudi ipak razmišljati o tome što su čuli – istaknula je Svetlana Patafta.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više