Novosti

Kultura

"Oсjeћajтe сe к'o дoмa"

Moнoкoмeдиja сe бaви културoм живљeњa у Хрвaтскoj тe мeнтaлитeтoм њeних грaђaнa - Сплићaнa и Дaлмaтинaцa с jeднe тe Зaгрeпчaнa с другe - кaкo их види жeнa из нeкe другe зeмљe

Large informator  osje%c4%87ajte   %c4%87irilica

Svetlana Patafta u monokomediji

Prvog junskog predvečerja u dvorani biblioteke "Prosvjete" u Zagrebu, odigrana je monokomedija "Osjećajte se k'o doma" scenarista i režisera Vanje Jovanovića u izvođenju glumice Svetlane Patafte.

Jednosatna predstava bavi se kulturom življenja u Hrvatskoj te mentalitetom njenih građana - Splićana i Dalmatinaca s jedne te Zagrepčana s druge - kako ih vidi žena iz neke druge zemlje, svjetska putnica koja se nigdje ne zadržava duže od tri mjeseca, ali je u Hrvatskoj napravila izuzetak.

Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima u Hrvatskoj uobičajeno – različite navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili u potpunosti apsurdne, od postupaka taksista te iznajmljivača stanova prema strancima, do društvenih rituala s ispijanjem kave. No, koliko god ti opisi bili kritički, ostavljaju romantični veo oko ideje života u ovoj neobičnoj zemlji, kako ju vidi junakinja. Predstava je osim u Hrvatskoj igrana više puta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu te u BiH.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više