Novosti

Kronika

Дрвeнe трибинe oдлaзe у хистoриjу

Бeли Maнaстир дoбићe дугooчeкивaни мoдeрaн и мултифункциoнaлaн спoртски oбjeкт. Грaдски стaдиoн чини други дeo прojeктa Грaдски спoртски пaрк, у чиjeм су склoпу и пoтпунo нoви Грaдски бaзeни

Large 5

Projekcija novog Gradskog stadiona u Belom Manastiru

Radovi na novom belomanastirskom Gradskom stadionu u punom su jeku. Firma Zuber d.o.o. iz Višnjevca za izvođača radova izabrana je u postupku javne nabave, ukupna vrednost projekta je 27,7 miliona kuna, a većinski deo, 75 posto, čine bespovratna sredstva Evropske unije.

Stadion čini drugi deo projekta Gradski sportski park, u čijem su sklopu i potpuno novi Gradski bazeni, a provodi se kao deo Intervencijskog plana. Prvu fazu izgradnje stadiona čine izgradnja zgrade s tribinama, nove pristupne ceste, nove ograde, parkinga i pripreme za odvodnju dok će za ostale sadržaje biti potrebna prijava na konkurse ili samostalno financiranje.

U sklopu prve faze do sada su srušene tribine bivšeg rukometnog igrališta, demontirana tamošnja ograda i srušen deo prostorija na severnom delu kompleksa kojima su se nekada koristili rukometaši, a rade se i iskopi za sanitarni čvor budućeg objekta. Slede radovi na hidroizolaciji, montiranje krana te rušenje starih drvenih tribina, građenih u prvoj polovini 50-ih godina prošlog veka. Do kraja juna iduće godine trebale bi biti gotove nove tribine sa svim planiranim prostorijama, pristupne ceste i priprema za glavno i pomoćno igralište. Daljnje faze uređenja Gradskog sportskog parka obuhvaćaju izgradnju pomoćnih terena sa umetnom travom, hlađeno rukometno igralište koje će zimi moći biti pretvoren u moderno klizalište i drugo. Grad će, istodobno s radovima koji su u toku, javljanjem na razne konkurse pokušati ishoditi sredstva za završetak postavljanja travnjaka na glavnom igralištu, što se procjenjuje na 3,5 miliona kuna. Za razliku od dosadašnjeg Gradskog stadiona, glavno će igralište biti na mestu današnjeg pomoćnog, a tribine će biti na mestu nekadašnjih tribina rukometnog igrališta.

Glavni teren bit će izgrađen u saradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, a zgradu će koristiti fudbalski klubovi i Zajednica sportskih udruženja. Beli Manastir, njegovi stanovnici i sportisti s nestrpljenjem očekuju da dobiju moderan i multifunkcionalan sportski objekt, a uspomena na stari ali legendarni drveni stadion na kojem su se, u različitim vremenskim periodima, čak igrale i drugoligaške utakmice ostat će još samo na požutelim fotografijama i novinskim člancima iz zlatnog doba belomanastirskog fudbala.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više