Novosti

Kronika

Čari ruske kulture u Baranji

Baranjsko-rusko društvo prijateljstva, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, organizovalo je još jednu Baranjsko-rusku večer

9l7e53cblzm7yz9nvphi43ecbhc

Rusko veče u Baranji 

Baranjsko-rusko društvo prijateljstva, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, organizovalo je još jednu Baranjsko-rusku večer. Kao nikada do sada amfiteatar belomanastirskog Etnološkog centra baranjske bašine bio je ispunjen do poslednjeg mesta.

Bez Ane Marije Papež, tajnice društva ovakvog programa ne bi ni bilo. Kao što je to uobičajeno prisutne je pozdravio Svetozar Vakanjac, predsednik društva, koji se prisutnima zahvalio na dolasku i podršci. Devedesetominutni program otvorili su Filip Golubov Car i Marija Ivanković, a potom su se na bini smenjivali Hranislava Podrumac i Milan Kliba, Biljana Nikolić, Ana Marija Papež, Blanka Došen, Jelena Vetro, Folklorni ansambl Baranja, Umetnička škola Beli Manastir, Natali Pandur, Momčilo Laketa, Ivana Košalin, Korina Tomašić Deak, polaznici male škole ruskog jezika i članice Baranjsko-ruskog društva prijateljstva, Kristijan Frank, Romsko kulturno umetničko društvo Darda te Folklorni ansambl Nikola Tesla. Prisutni posetioci svaki su nastup popratili burnim aplauzom što je izvođačima bila najbolja nagrada za sav trud koji ulažu tokom godine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više