Novosti

Kronika

Бирaч уз Пoлoвић

Дрaжeнкa Пoлoвић из Moжeмo! нaтjeчe сe зa грaдoнaчeлницу Kaрлoвцa, a Димитриje Бирaч из Нoвe љeвицe кaндидaт je зa њeнoг зaмjeникa

Large 6

Draženka Polović i Dimitrije Birač (foto Kristina Štedul Fabac /PIXSELL)

Dimitrije Birač, diplomirani ekonomista sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i voditelj SNV-ovog Arhiva Srba iz Zagreba, kandidat je za funkciju zamjenika gradonačelnika Karlovca na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 16. maja. Birač nastupa kao član Nove ljevice i prvi čovjek njene karlovačke podružnice, a sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće Karlovca i za gradonačelnika i njegovog zamjenika izlaze u Karlovcu Možemo! i Nova ljevica. Kandidatkinja za mjesto gradonačelnice Grada Karlovca je Draženka Polović iz platforme Možemo!

Prema njihovom dogovoru, za 21 člana Gradskog vijeća Karlovca Možemo! je dalo 15 kandidata, a Nova ljevica šest. Muških kandidata je 11, a ženskih deset. Listu predvodi Draženka Polović, a na drugom mjestu je Birač. Predstavljanju liste su 17. aprila prisustvovale i predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin, saborska zastupnica te stranke Rada Borić i saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić. Sam Birač je izostao jer je obolio od korone. On je, inače, poznat Karlovčanima kao član Vijeća karlovačke Gradske četvrti Grabrik, aktivan je u organizaciji antifašista i drugim organizacijama civilnog društva. Posebno je u proteklih godina aktivan kao kritičar gradske vlasti, najviše po pitanju komunalne infrastrukture i uslova za život.

Kandidatkinja Draženka Polović također je visokoobrazovana i rođena u Karlovcu.

- Ovdje nemam interesne grupe, ortake, svoje ljude. Ovdje imam svoje sugrađane, suradnike, ljude s kojima dijelim uvjerenje i viziju grada za čije se čelno mjesto borim. Ako dobijem priliku biti gradonačelnicom prvi potez će mi biti od Ureda gradonačelnice učiniti ured za osluškivanje, informiranje i komunikaciju s građanima. Taj ured nikada, ali nikada više neće biti ured za zapošljavanje - kazala je Polović.

Kako nam je rekao, Biraču je bilo jako žao što nije mogao sudjelovati i govoriti na Babinoj gori, gdje se okupilo dvadesetak aktivista koji se protive izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, jer se tamo nalaze brojni izvori vode.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više