Novosti

Društvo

Željko Samardžić zabranjen u Splitu

Odluku o zabrani nastupa popularnog pjevača na Sustipanu donio je Marko Pejnović, ravnatelj park-šume Marjan. Organizator koncerta se buni protiv cenzure ističući da je Samardžićeva majka – Hrvatica

Large pxl 220722 94773946

(foto Ivo Čagalj/PIXSELL)

Muzika Željka Samardžića nije primjerena splitskom Sustipanu. Tako je odlučio ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović rekavši novinarima da je odluka njegova i da ima pravo na to. Bez ikakve argumentacije je odbio zahtjev ogranizatora koncerta iz firme "Ona moja" da se 19. avgusta održi nastup jednog od najpopularnijih pjevača s prostora bivše Jugoslavije.

Split se tako pridružio novom valu cenzure koja je krajem februara potekla od prvog čovjeka Pule Filipa Zoričića. On je zabranio održavanje koncerta Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović, planiranog za 25. mart u gradskom prostoru, Domu sportova "Mate Parlov". Zabranu koncerta prije nekoliko dana potvrdio je i sudac Trgovačkog suda u Pazinu Damir Rabac. On je izjavio kako za njegovu odluku o zabrani održavanja spornog koncerta "nije bilo važno tko što pjeva" nego "nije bilo zakonskih uvjeta za prihvaćanje zahtjeva organizatora koncerta za privremenom mjerom ustupanja u posjed dvorane".

Organizator koncerta Domagoj Petričević iznenađen je odlukom ravnatelja Marjana jer je Željko Samardžić onaj kalibar muzičara koji puni velike dvorane širom Balkana. Objasnio je da je, nakon rezervacije termina, na adresu javne ustanove, u čijoj je nadležnosti i Sustipan, još prije dva tjedna poslao potrebnu dokumentaciju za sporni događaj. U želji da osudi cenzuru, Petričević se izrazio neprimjenim rječnikom brojeći Samardžićeva krvna zrnca, kao da bi to trebalo utjecati na promjenu odluke o zabrani.

'Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati', kazao je organizator koncerta Domagoj Petričević.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više