Novosti

Kronika

"Зaжeли" пa сe зaпoсли

Успjeшнo зaвршeни прojeкти из "Прoгрaмa зaпoшљaвaњa жeнa": У Бeлoмe Maнaстиру и Jaгoдњaку 80 жeнa бринулo je o нeмoћним и стaриjим oсoбaмa

Large nedi%c4%87 8

Gerontodomaćice dobile su na korištenje bicikle

U Belom Manastiru završio je projekt "Zajedno za bolju i sretniju budućnost". Taj projekt, započet 2018. godine, proveden je u sklopu "Zaželi – Programa zapošljavanja žena", a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 9.763.855,19 kuna. Nositelj projekta bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, a partneri su bili Grad Beli Manastir, općine Petlovac i Popovac te Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ).

Kroz 30 mjeseci provedbe projekta zaposleno je 75 žena koje su brinule o starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju kojima je bila potrebna potpora u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Projekt je provođen na području Grada Belog Manastira te općina Petlovac i Popovac. Osim zapošljavanja na 24 mjeseca, 61 žena dodatno je osposobljena za zanimanje gerontodomaćice. Dobivenim iskustvom, kroz dvogodišnji rad i stečenim kvalifikacijama, projekt je izravno utjecao na povećanje razine zapošljivosti žena, kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te na smanjenje rizika od siromaštva.

Projekt "Zajedno za bolju i sretniju budućnost" izabran je kao jedan od 100 najuspješnijih projekata u Hrvatskoj, a na završnoj konferenciji gerontodomaćicama i partnerima uručene su diplome, zahvalnice i pokloni.

Sličan projekt pod imenom "Imam jednu želju", financiran na isti način, uspješno je u februaru ove godine privela kraju i Općina Jagodnjak. U njegovu provedbu bilo je uključeno 15 ranije nezaposlenih žena te 66 krajnjih korisnika starije životne dobi. Vrijednost projekta bila je 2.193.326,60 kuna. Partneri na projektu bili su Centar za socijalnu skrb i HZZ. Općina Jagodnjak, žene koje su bile zaposlene preko tog projekta i krajnji korisnici, željno očekuju fazu II "Zaželi – Programa zapošljavanja žena".

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više