Novosti

Kronika

"Zaveštanje" prikazano u Rijeci

Film o djeci - zatočenicima ustaških logora prikazan je u organizaciji VSNM-a Primorsko-goranske županije, a u okviru obilježavanja godišnjice proboja logoraša iz logora Jasenovac

5vqow62chfiso3hk7062twjno9o

Film ‘Zaveštanje’ o djeci – zatočenicima ustaških logora prikazan je u Rijeci, u organizaciji VSNM-a Primorsko-goranske županije, a u okviru obilježavanja godišnjice proboja logoraša iz logora Jasenovac. Projekciji su prisustvovali autori filma Ivan Jović, Monja Jović i Ana Marjanović koji su razgovarali s oko 50 gledalaca.

Otkako je 2016. godine premijerno prikazan u okviru festivala Slobodna zona, film je prikazivan u Moskvi, Zagrebu, Vukovaru, Splitu, Dubrovniku, Banjaluci, Mostaru, Nevesinju i drugim mjestima. Film čini 55 iskaza pojedinaca koji su, uglavnom, kao djeca preživjeli sistem ustaških logora. Razgovori su rađeni po prilagođenim metodama fondacije Šoa, koju je osnovao poznati reditelj Steven Spielberg i koja je tom metodom snimila veliki broj svjedočanstava Židova koji su preživjeli nacistički genocid.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više