Novosti

Kronika

Vojnić se zazelenio

Manifestacija "Zelena noć" nogometnog kluba Petrova gora iz Vojnića ove je godine održana na Petrovcu, a sportski dio odigran je na stadionu u centru Vojnića

Large 6

Prije utakmice – NK Petrova gora

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, nogometni klub Petrova gora iz Vojnića ove je godine ponovno organizirao tradicionalnu manifestaciju Zelena noć. Nogometne susrete na stadionu u centru Vojnića u subotu popodne je promatralo više od stotinu gledalaca, a navečer su se svi preselili na Petrovac, vrh Petrove gore na kojem je ove godine održana Zelena noć. Cijelu organizaciju uspješno je provela ekipa entuzijasta na čelu s mladim predsjednikom Sašom Kolarom, nekadašnjim centarhalfom zelenih iz Vojnića. Uz muziku i dobru hranu na Petrovcu je bilo oko 700 ljudi.

U Vojnić su i ove godine stigli mnogi igrači koji više ne žive na Kordunu. Mnogi od njih su u zemljama EU rade različite poslove. O tome najbolje svjedoči Miloš Šimulija, nekadašnji centarfor zelenih koji svako ljeto dolazi čak iz Australije i igra za veterane.

Saša Kolar dogovorio je da kao trener ekipu preuzme igrač iz najboljih dana NK Karlovca Đuro Đuka Batinić. On ističe dosta problema u radu jer nikako ne može na treningu okupiti cijelu ekipu: nogometaši su u školi, na praksi, na fakultetima ili na poslu pa je teško trenirati momčad kada na trening dođe šest do osam igrača.

Naravno, sportski rezultati nisu bili u prvom planu, već druženje. U prvom susretu Prva partizanska gimnazija Rujevac (PPG Rujevac) je pobijedila domaćina Petrovu goru s 4:2; potom su igrali Galaktikosi (raseljeni veterani domaćina) i Savudrija koja svake godine zelene ugošćuje na pripremama. Taj je susret završio 1:1. Za Galaktikose vrlo dobro igrala Kristina Knežević, inače igračica karlovačkog Ženskog nogometnog kluba "Četiri rijeke'.

Već tri-četiri godine, novinar i filmski režiser Anton Mezulić snima film o suživotu Srba i Hrvata u Vojniću pa je i ovog puta bio na licu mjesta.

- Odlučio sam se za dugu pripremu i istraživanje zato što me zanima svakodnevica. Razvijam opservacijski dokumentarni film u kojem bez uplitanja želim snimiti situaciju ovdje. Fokus mi je upravo na stadionu gdje igraju i treniraju dva nogometna kluba – Petrova gora i Vojnić '95. Čini mi da ljudi okupljeni oko klubova ipak na neki način surađuju – rekao je Mezulić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više