Novosti

Kultura

Voja Brajović i Sergej Trifunović u Rijeci

U nedjelju, 5. veljače, u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci gostuje predstava "Voz" Zvezdara teatra iz Beograda u kojoj glume Vojislav Brajović i Sergej Trifunović

Large sergej

Sergej Trifunović i Voja Brajović (foto Damir Špehar/PIXSELL)

U organizaciji riječkog pododbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" i Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, predstava "Voz" Zvezdara teatra iz Beograda gostovat će u Rijeci u nedjelju, 5. veljače u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Riječ je o filozofskoj drami o dva junaka, profesoru "Belom" i bivšem zatvoreniku "Crnom" čije uloge tumače Vojislav Brajović i Sergej Trifunović, dok je predstavu nastalu po tekstu Cormaca McCarthya režirao Brajović. Upoznavši se, Beli i Crni vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi te o pitanju zašto živimo i zašto je Beli pokušao samoubojstvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, već želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama.

Ulaznice su besplatne i mogu se preuzeti na blagajni kazališta od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati, te subotom od 9 do 13 sati i sat vremena prije početka predstave u atriju kazališta. Također ih je moguće preuzeti u prostorijama pododbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" u Rijeci na adresi Trg sv. Barbare 1, od 8.30 do 13 sati.

Predstava "Voz" je 2016. godine gostovala u Rijeci kada je nagrađena nagradom publike "Dalibor Foretić" na 23. Međunarodnom Festivalu malih scena, a nadolazeće izvođenje predstave biti će 215. po redu.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više