Novosti

Kronika

Vježbaonica za studente

Zagrebački Učiteljski fakultet u saradnji sa OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca, odlučio je u Područnoj školi Vojakovački Osijek otvoriti vježbaonicu za studente koji se školuju za učitelje

Large 3

Tihomir Pleše

Zagrebački Učiteljski fakultet u saradnji sa OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca, odlučio je u Područnoj školi Vojakovački Osijek otvoriti vježbaonicu za studente koji se školuju za učitelje. U Vježbaonici bi se prakticirao rad u kombinaciji s višerazrednom nastavom koja u osječkoj školi uspješno funkcionira više od 30 godina. Ovaj model učiteljskog rada do sada se pokazao izuzetnom dobrim, a po njemu je poznat sadašnji osječki učitelj Tihomir Pleše. On je s kombiniranim razrednim radom počeo još 90-tih godina odmah nakon završenog Učiteljskog fakulteta. Do sada je uspio obrazovati više generacija i zbog toga je stekao veliko poštovanje mještana.

- Četverorazredna kombinacija rijetkost je u našem obrazovnom sustavu, ali su male seoske škole kakva je naša, važne za zadržavanje mladih obitelji na selu. Školska zgrada izgrađena je 1936. i središnje je mjesto društvenog života sela. Studenti koji će biti učitelji odrađuju praksu u našoj školi, u kombiniranim razrednim odjelima - rekao je Pleše.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više