Novosti

Kronika

У спoмeн члaну

Други Meмoриjaлни бoћaрски турнир у Бeлoм Maнaстиру пoсвeћeн je Жeљку Maрићу (1962. – 2020.), aктивнoм члaну и игрaчу Бoћaрскoг клубa "Вид", кojи je у 58. гoдини живoтa изгубиo битку с oпaким вирусoм

Large 5

Željko Marić, omiljeni belomanastirski policajac

Prošle subote, na Boćalištu "Langova bara" u belomanastirskoj Betonskoj ulici, održan je Drugi memorijalni turnir u boćanju "Željko Marić" u organizaciji lokalnog Boćarskog kluba (BK) "Vid". Na turniru je učestvovalo osam ekipa.

Prvo mjesto osvojio je BK "Osijek Donji grad", drugi je bio BK "Vid", a treći BK "Đakovo". Najboljim izbijačem proglašen je Borislav Ćirić iz Kneževih Vinograda, član domaćeg boćarskog kluba, a najboljim valjačem proglašen je Zlatko Krenus iz pobjedničke ekipe.

Turnir su otvorili zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Goran Hes i predsjednik Gradskog vijeća Igor Pavelić, uručivši pritom predsjedniku i osnivaču BK "Vid" Bariši Borasu povelju Grada Belog Manastira, koja mu je dodijeljena uz prošlogodišnji Dan Grada (11. novembra). Povelja mu je dodijeljena za dugogodišnji rad u sportu i u društvenim događanjima u Belom Manastiru. Tradicionalni memorijalni boćarski turnir posvećen je Željku Mariću (1962. – 2020.), koji se prije 30 godina iz Bastajskih Brđana (Općina Đulovac, Bjelovarsko-bilogorska županija) s porodicom doselio u Baranju, a od 1998. živio je u Belom Manastiru. Radio je kao policajac u Policijskoj postaji Beli Manastir, a pred penzijom imao je nesreću da se u novembru 2020. godine, dok još nije bilo vakcine, zarazi koronavirusom i da 24. novembra, u 58. godini života, izgubi bitku s opakim virusom.

Radeći kao policajac, uvijek dobro raspoložen, nasmijan i spreman pomoći, Željko je upoznao Baranju bolje od većine rođenih Baranjaca i stekao brojne prijatelje i poznanike. Bio je aktivni član i igrač Boćarskog kluba "Vid" od 2010. Predsjednik kluba Bariša Boras kaže da Marić nikada nije rekao da za klub nešto ne može obaviti, a ako baš nije mogao tog časa, rekao bi kad će moći i stvarno bi to odradio. Iako je Željko Marić porijeklom iz kraja u kojem boćanje kao sport nije poznato pa je prve korake u tom sportu učinio tek kao pedesetogodišnjak, a Bariša Boras potječe iz mjesta Vid kod Metkovića gdje se boća od malih nogu, Bariša ističe da je Željko boćao bolje – od njega.

Predsjednik i članovi "Vida" još uvijek se ne mogu pomiriti s činjenicom da Željka Marića već godinu i pol nema među njima pa memorijalnim turnirom čuvaju uspomenu na njega.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više