Novosti

Politika

У пoнoћ укинутa кaрaнтeнa нa Удбини

Жупaниjски Стoжeр Цивилнe зaштитe oдлучиo je дa у пoнoћ зaврши кaрaнтeнa нa Удбини, уз упoзoрeњe дa je укинутa увjeтнo, тaкo ћe дa сe из мjeстa мoћи изићи искључивo уз e-прoпусницe

Tglfsrj7jfbhng3bve72i27rugu

(foto Dino Stanin/PIXSELL)

U ponoć, s nedjelje na ponedjeljak, završena je karantena na Udbini. Iz županijskog Stožera Civilne zaštite ističu da je karantena ukinuta uvjetno, tako da se iz mjesta može izići uz e-propusnice. Odluka će ostati na snazi samo ako se ne pogorša epidemiološka situacija, upozoravaju iz Stožera.

‘Nakon što je pomno analizirana situacija u posljednjih 14 dana, Stožer je zaključio da su se stekli povoljni epidemiološki uvjeti za ukidanje karantene za područje naselja Udbina, ali će se i dalje vrlo pomno pratiti situaciju na Udbini i ako se ona pogorša, moguće je ponovno donošenje određenih epidemioloških mjera‘, saopćeno je medijima.

Pojašnjavaju da će izlazak iz Udbine za biti moguć samo uz e-propusnice, koje – kako traži Stožer – čije izdavanje treba biti vrlo pomno analizirano kako bi se održala povoljna epidemiološka situacija. Kako dobiti propusnicu, možete vidjeti ovdje.

Milan Uzelac, zamjenik načelnika općine i načelnik stožera civilne zaštite općine Udbina, u izjavi za Novosti kaže da je stožer dosad imao preko 200 zahtjeva za propusnicu, od kojih je samo jedan dio doista opravdan, a drugi iz čistog hira.

- Svi ishoduju propusnice na ovaj ili onaj način. Propusnice se dobijaju preko Stožera Civilne zaštite, preko poslodavaca, treći način je preko zdravstvenog sustava i četvrti preko sanitarne službe koja daje propusnice OPG-ovcima. Većina ljudi je dosta disciplinirana i to moram pohvaliti, ali pojednici traže dozvole za kretanja iz svakakvih suludih razloga. U stožeru puno vremena trošimo na odgovaranje svima ponaosob objašnjavajući ozbiljnost situacije. Nadam se da će svi s vremenom shvatiti ovu situaciju i da ćemo se što bolje uigrati. Kao što vidite polako se sve vraća u normalu - kaže Uzelac.

Od ponedjeljka trgovina ‘Izbor Jandrić’ radi od 06:30 do 20:30 uz pauzu za dezinfekciju u periodu 12:30 - 13:30. Benzinska pumpa radi svaki dan u periodu 7 - 19 sati. Pošta će zbog tehničkih stvari krenuti s normalnim radom u utorak, a mesnica, pekara, apoteka, Komunalac i Vodovod rade normalno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Županijski se Stožer zahvalio stanovnicima Udbine na razumijevanju i odgovornom ponašanju i ocijenio da se do tog uspjeha došlo zajednički, te uz striktno pridržavanje Udbinjana propisanih epidemioloških mjera.

U nedjelju, osmi dan za redom, u Ličko-senjskoj županiji nije bilo novooboljelih osoba. Ukupno su od Covida-19 oboljele 22 osobe, a tri su izliječene. Na Udbini je i dalje 14 oboljelih, u Korenici petero, a tri su osobe proglašene zdravima, jedna ranije u Senju i sada dvije u Novalji.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više