Novosti

Politika

U Čukovcu proslavljena krsna slava Vijeća Varaždinske županije

Zajedno s obilježavanjem krsne slave, održana je i manifestacija ‘Manjine u centru svijeta’ zajedno s ludbreškim KUD-om ‘Anka Ošpuh’

Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždinske županije obilježilo je 25. maja svoju krsnu slavu Sv. Nikolu letnjeg u Društvenom domu u Čukovcu kod Ludbrega.

- Zajedno s obilježavanjem krsne slave, održali smo manifestaciju ‘Manjine u centru svijeta’ koju već godinama održavamo s ludbreškim KUD-om ‘Anka Ošpuh’ i pod pokroviteljstvom grada, rekao je za Novosti Milan Mirčetić, v.d. predsjednika županijskog vijeća. Objasnio je i da nakon izbora VSNM u novom sazivu još nije konstituiran što se očekuje do kraja maja. - I obilježavane naše slave i ova manifestacija predviđeni su našim godišnjim planom.

Nakon svečane sjednice i okupljanja vijećnika, održan je program na kojem su nastupili ženska pjevačka grupa ‘Pajdašice’ u sastavu KUD-a, Društvo izvornog folklora (DIF) ‘Zavičaj’ iz Velikog Poganca, kao i folkloraši pododbora ‘Prosvjete’ iz Zagreba i Krnjaka.

Svi su bili odlični i zaslužili su pljesak okupljenih kojih je bilo preko 120, rekao je Mirčetić.

Istaknuo je da je to prvi put nakon nekoliko godina da se manifestacija ‘Manjine u centru svijeta’ održala u Čukovcu, jer je prije bila održavana u samom Ludbregu koji se nekim predanjima po svom geografskom položaju nalazi u centru svijeta.

Manifestaciji su prisustvovali i čelni ljudi grada i županije, kao i novoizabrani članovi srpskih manjinskih vijeća iz županija sjeverozapadne Hrvatske.

.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više