Novosti

Kronika

Tрojнa кoaлициja у мjeсним oдбoримa

Koaлициja у кojoj су били oкупљeни кaндидaти из рeдoвa српскe мaњинe, Сoциjaлдeмoкрaтскa пaртиja, Сaмoстaлнa дeмoкрaтскa српскa стрaнкa и Дeмoкрaтски сaвeз Србa, пoбjeдник je у избoримa зa виjeћa у 10 мjeсних oдбoрa у Oпћини Вojнић

Large 3

Promjene u mjesnim odborima – Vojnić

Koalicija Socijaldemokratske partije (SDP), Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i Demokratskog saveza Srba (DSS) pobjednik je u izborima za vijeća mjesnih odbora u Općini Vojnić. Ova općina u svom sastavu ima 14 mjesnih odbora, a izbori nisu održani u dva odbora jer nije bilo kandidata.

Spomenuta koalicija, u kojoj su bili okupljeni kandidati iz redova srpske manjine, pobijedila je u deset mjesnih odbora dok je u dva pobijedio HDZ koji ima vlast na razini općine.

Bivši SDP-ov načelnik Branko Eremić optužuje neke pripadnike srpske zajednice da rade isključivo zbog vlastitog interesa. Kaže da u komunalnim izborima za mjesne odbore nema nikakve lične koristi pa mnogi nisu bili uopće zainteresirani za ove izbore i nisu kandidirali svoje nezavisne liste, dok su se za lokalne izbore za načelnika općine i sastav Općinskog vijeća stavili u službu vladajućeg HDZ-a i tako za sebe pokušali ostvariti barem nekakvu korist. Tako se dogodilo da već treći četverogodišnji mandat Vojnićem vlada HDZ. Što će pokazati popis stanovništva valjda će se uskoro saznati, no problem pripadnika srpske zajednice je u tome što su njihovi glasovi disperzirani u najmanje pet-šest političkih opcija.

- Možda neki ovo smatraju Pirovom pobjedom jer mjesni odbori nemaju političku ni financijsku snagu, ali ipak ćemo moći vršiti pritisak na općinsku vlast i tražiti veća ulaganja Općine tamo gdje smo na vlasti te tako poboljšavati uslove života i bolju komunalnu infrastrukturu za naše sunarodnjake i sve ostale građane u općini. Nije zanemariti činjenicu da se u praksi pokazalo da smo zajedno stvarno jači te da je ovo pravac kojim treba ići na sljedećim lokalnim izborima za tri godine - istaknuo je Branko Eremić, bivši načelnik predsjednik SDP-a Vojnića.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više