Novosti

Kronika

Tri slikarska dana u Petrinji, Moštanici i Brestu

Proteklog vikenda održani su 17. Likovni susreti na Baniji na kojima je ove godine sudjelovalo 17 likovnih umjetnika, slikara amatera i akademskih slikara. Otvorena je i izložba slika u petrinjskoj galeriji ‘Krsto Hegedušić’ nastalih na prošlim susretima i kolonijama

Petrinjski pododbor Srpskog kulturnog društva ‘Prosvjeta’ organizirao je proteklog vikenda 17. po redu kulturnu manifestaciju pod nazivom ‘Likovni susreti na Baniji’ na kojoj je ove godine sudjelovalo 17 likovnih umjetnika, slikara amatera i akademskih slikara, među kojima i nekoliko mladih, dvojica mladića i jedna djevojka.

Tri slikarska dana odvijala su se na različitim lokacijama u Petrinji, Moštanici i Brestu gdje su sudionici uživali u prirodnim ljepotama Banije koja im je stvorila ugođaj opuštenosti i dala poticaj za kreativnost. Osim u prirodi slikalo se po prvi put i u prostoru petrinjske Galerije ‘Krsto Hegedušić’ gdje je otvorena i izložba dosadašnjih radova koje su stvorili umjetnici na prošlim ‘Likovnim susretima na Baniji’ te likovnim kolonijama ‘Jesen u Petrinji’. Izložbu je otvorio akademski slikar i likovni pedagog Nedeljko Tintor, podsjetivši na trojicu preminulih slikara koji su redovito sudjelovali na ovim Likovnim susretima - Đorđa Petrovića iz Karlovca, Miloša Popovića iz Zagreba i Vladimira Gregurića iz Gline.

Kako doznajemo od Mare Vilus, predsjednice petrinjskog pododbora ‘Prosvjete’, svake godine organiziraju dvije ovakve slikarske manifestacije, a sadašnja je trideseta po redu u organizaciji petrinjske Prosvjete, a pod njenim vodstvom.

- Likovnu koloniju ‘Jesen u Petrinji’, 13. po redu, planiramo za 3. oktobar - najavila je Mara Vilus.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više