Novosti

Kronika

Tрeнинг зa рoмскe aктивистe

Прojeкт ‘Изгрaдњa прeкрeтницa у зaштити људских прaвa рoмскe зajeдницe’: Удругe Рoмски нaциoнaлни фoрум и Нaнсeн диjaлoг цeнтaр oргaнизирaли су нaпрeдни трeнинг у Toп-тeрмaмa у Toпускoм

T56eu8ebues5hqzuwvq9nzza3q3

Romski aktivisti na treningu u Topuskom

Nakon osnovnog treninga, koji je organiziran u aprilu ove godine, Udruge Romski nacionalni forum, sa sjedištem u Belom Manastiru, i Nansen dijalog centar, sa sjedištem u Osijeku, organizirali su napredni trening u Top-termama u Topuskom.

U šest dana održavane su različite interaktivne radionice na kojima je učestvovalo 19 predstavnika romskih udruga i vijeća s područja Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Primorsko-goranske, Međimurske i Zagrebačke županije, a među njima i Jovica Radosavljević iz Darde, predsjednik Romskog KUD-a Darda.

Cilj je bio pomoći sudionicima da pronađu načine za integraciju ljudskih prava u rad udruga u zajednici. Sudionici su upoznati s različitim načinima umrežavanja organizacija civilnog društva.

Savjetnica pučke pravobraniteljice Nikolina Patalen informirala je sudionike treninga o nadležnostima Ureda pučke pravobraniteljice: kad se mogu predati pritužbe, što se u njima mora navesti te kako se one mogu predati. Također je pozvala sudionike da tom Uredu prijave nepravilnosti i diskriminaciju na koju gotovo svakodnevno nailaze.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više