Novosti

Kronika

Стрaтeшки oбjeкт зa вoћe и пoврћe

Пoтписaн угoвoр o изгрaдњи Рeгиoнaлнoг дистрибуциjскoг цeнтрa зa вoћe и пoврћe у Eкoлoшкoj индустриjскoj зoни Нeмeтин: Укупни склaдишни кaпaцитeт хлaдњaчe изнoсићe скoрo 3.300 тoнa пoврћa и вoћa

Large 3

Maketa centra u Nemetinu

Posljednjeg februarskog petka u Osijeku je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, s predstavnicima zajednice izvođača: Projektgradnja plus d.o.o. Gornja Vrba i Osijek-Koteks d.d. Osijek, potpisao ugovor o izgradnji Regionalnog distribucijskog centra (RDC) za voće i povrće u Ekološkoj industrijskoj zoni Nemetin, u vrijednosti od oko 101.577.000 kuna i s rokom izvršenja od 18 mjeseci. Ukupni skladišni kapacitet hladnjače iznosiće skoro 3.300 tona povrća i voća s baranjskih i slavonskih njiva i voćnjaka, a ukupna površina cijelog objekta biće oko 8.180 m². Prema podacima iz glavnog projekta ukupan broj potrebnih radnika biće 54, i to 25 stalno zaposlenih i 29 sezonskih.

- Projekt Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće smo dugo najavljivali. Tri i pol godine pripremali smo ga kroz osiguranje sredstava za projektnu dokumentaciju, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, osiguranje sredstava za samu izgradnju, projektiranje, ishođenje građevinske dozvole i ostale postupke, a sada započinjemo s konkretnom izgradnjom. Riječ je o strateškom projektu koji će okupljati male proizvođače voća i povrća na području naše županije i pružiti im mogućnost da budu konkurentniji, pristupačniji i kvalitetniji na tržištu Hrvatske i EU. RDC će imati sušaru, pakirnicu i sortirnicu te ekološku liniju za preradu voća i povrća koja će biti odvojena od ostatka standardne proizvodnje. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazi hrvatska poljoprivreda, ponajprije zbog nedostatka ovakvih kapaciteta, pa je takva infrastruktura potrebna svim proizvođačima u Republici Hrvatskoj kako bi bili konkurentni na europskom i svjetskom tržištu – rekao je tim povodom župan Anušić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više