Novosti

Kronika

Sportom protiv epidemije

Uz najavu skorih humanitarnih nogometnih utakmica, članovima skupštine Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj predstavljen novi projekt ‘Govor tolerancije’ usmjeren protiv govora mržnje, nacionalizma i nasilja u sportu

U prostorijama ‘Privrednika‘ u Zagrebu 7. septembra održana je redovna skupština Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj na kojoj je usvojen izvještaj o radu za 2019. godinu.

Na sjednici je bilo riječi o planovima za naredne mjesece do kraja ove godine, o jačanju i povezivanju sportskih klubova, razvijanju i osmišljavanju novih sportskih događaja u zajednici, kao i o učešću nogometne reprezentacije Srba iz Hrvatske na Europeadi - takmičenju autohtonih europskih nacionalnih manjina, koje je zbog pandemije odgođeno za jun 2021. godine.

Članovima skupštine predstavljen je i novi projekt Društva - medijska kampanja pod nazivom ‘Govor tolerancije’ koja je usmjerena protiv govora mržnje, nacionalizma i nasilja na sportskim događanjima. Na njoj će se raditi u narednim mjesecima, a projekt će sufinancirati Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

- Ova skupština trebala je biti održana proljetos ali je zbog protuepidemioloških mjera odgođena do danas - izjavio je za Novosti predsjednik Društva Milan Martinović. – Nažalost, dosta toga predviđenog nismo mogli organizirati, od utakmica do kampova za mlade. Ipak, na nekoliko održanih utakmica mogli smo provjeriti formu mogućih reprezentativaca. Nadam se da ćemo tokom septembra uspjeti organizirati humanitarnu utakmicu u Gračacu i humanitarni malonogometni turnir krajem godine u Zagrebu, naravno uz pridržavanja svih mjera - rekao je Martinović.

Naglasio je i da se koroni usprkos nastavlja snaženje i umrežavanje SRD-a. – Imamo 28 članova koji su registrirani i prijavljeni, od nogometnih klubova i sportskih udruženja do pojedinaca u individualnim sportovima. I dalje nastaviti rad na jačanju Društva - istaknuo je Martinović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više